Solna Frukostbricka 30 mars 2017

Ger mat, hälsa och hållbarhet matlust? Hur det kan göras och hur man kan tänka kring mat, hälsa och hållbarhet – intresset var stort kring frukostbrickans tema denna morgon.

Solna Frukostbricka den 30 mars erbjöd upp emot 120 intresserade besökare ett gediget program och innehåll.

Kan mat och matupplevelser bidra till hållbarhet och tillväxt utifrån ett samhällsperspektiv och konsumentperspektiv? Hur ser framtiden ut och hur går diskussionen kring våra mattraditioner och köpmönster.
Att gå på restaurang idag handlar inte längre om att "bara äta". Restaurangbesökaren i storstad söker något mer än att bara bli mätt. Många ställen satsar därför sen några år på ambitiösa matupplevelser utöver det vanliga och som passar den medvetna storstadsbon.

Genom ett stort utbud av annorlunda matupplevelser kan restaurangbesökaren ta del av smakrika flerrättersmenyer, innovativa menyer baserade helt på säsongens råvaror, en kändiskocks smarta lösningar i matprocessen, exklusiva sittningar för små sällskap, matvandringar eller varför inte en cocktail serverad av Dracula själv?

För att åstadkomma en hållbar och lönsam livsmedelsnäring krävs att hela kedjan arbetar i samma riktning och att så många som möjligt bidrar och skapar en hållbar livsmedels- produktion.

Bland flera av morgonens talare deltar:
Kerstin Lindvall, hållbarhetschef på ICA Gruppen och sedan hösten 2016 direktör för Corporate Responsibility i ICA Gruppens koncernledning med fokus på förstärkning av ICAs hållbarhetsarbete.
Thomas Schnittger,framgångsrik entreprenör och affärsrådgivare inom EU-projektet Matlust. Ett projekt som stödjer företag inom livsmedelsnäringen som vill främja långsiktig hållbarhet.
PG Nilsson, huvudägare av krogkoncernen Svenska Brasserier och sedan ett halvår nybliven ägare av Ulriksdals Wärdshus.Har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor.


Foto K Verlage

Dela: