Förväntningar - tema på Solna Frukostbricka

31 januari, hölls årets första frukostbricka på Solna gymnasium. Temat för morgonen handlade om ungt företagande och skolans uf-elever visade upp sina företag under tiden som gästerna minglade och intog frukost. Vidare hölls ett samtal och en diskussion kring förväntningar och attraktivitet på framtidens arbetsplats.


Program

Samtal och diskussion hölls kring ungdomars kontra arbetsgivares förväntningar på framtidens arbetsplats.
Är den unga generationen arbetsovillig eller ställer de bara nya krav på arbetsgivarna?
Vad står arbetsgivaren för idag och vilka värderingar har man? Vad erbjuder man ungdomarna?
Var finns de nya jobben och hur ser framtidens försörjning ut? Varför välja att starta eget företag istället för en anställning?
Bland flera av morgonens talare och panel var:
Lisa Löfgren, VD på BlueCall
Vinnare av priset Årets unga affärsidé 2016 i Solna. BlueCall har utvecklat en app för samtalsstöd som kopplar samman personer i behov av stöd med personer som kan erbjuda det, direkt över telefonen.
Torgny Johnsson, framgångsrik personaldirektör på Infranord - Nordens ledande järnvägsentreprenör.
För att få ungdomar att intressera sig för alla utvecklingsmöjligheter inom järnvägs-branschen satsar Infranord aktivt på möten med ungdomar på olika arbetsmarknadsdagar.
Charlotta Tillbom, HR-chef i Solna stad.
Charlotta har arbetat som interimchef och har en lång HR-erfarenhet från både offentlig och privat sektor, mestadels i stora organisationer.
Staffan Taylor, entreprenören som brinner för unga företagare. Föreläser mycket inom såväl Ung Företagsamhet som på universitet om självledarskap och entreprenörskap.

Dela: