Nyföretagsamheten frodas i Solna

Nyföretagsamheten frodas och antalet företagsamma personer och nystartade företag fortsätter att öka i Solna. Det visar resultat från två olika mätningar som nyligen släppts; Nyföretagarbarometern och Företagsamheten 2017.

Enligt en färsk rapport, Nyföretagarbarometern från Nyföretagarcentrum Sverige, rankas Solna som en av Sveriges tio mest expansiva entreprenörsplatser. Här fortsätter antalet nyföretagsamma medborgare och nyregistrerade företag att öka till skillnad från många andra kommuner.

Att företagsamheten ökar i Solna är positivt då det kan leda till fler växande företag, fler arbetstillfällen och fler nystartade företag. Nyföretagarbarometern visar att 776 nya företag startades i Solna under år 2016, en ökning med 6% jämfört med år 2015.
Efter Stockholm och Nacka är Solna den kommun som hade flest nyföretagsamma i länet.1516 personer beslöt sig för att starta, driva eller utveckla ett företag under 2016.
Läs mer om Nyföretagarbarometern

En gång om året mäter Svenskt Näringsliv antalet företagsamma människor*, "Företagsamheten, både för Sverige som helhet samt för respektive län.
Rapporten Företagsamheten 2017 visar att andelen företagsamma personer år 2016 i landet ligger på en oförändrad nivå jämfört med 2015. Landets företagsamma kvinnor följer dock fjolårets trend och har fortsatt att öka även under 2016 och här toppar Stockholms län som har högst företagsamhet bland kvinnor. I Solna finns ca 7600 företagsamma personer varav 8.6 procent är kvinnor. Motsvarande procentsiffra för unga, företagsamma personer mellan  16-34 år är 7.9. Stockholms län växer starkast i landet gällande nyföretagsamhet och Danderyd toppar och har Sveriges högsta nyföretagsamhet.
Läs mer om Företagsamheten 2017

*Som företagsam räknas människor som har F-skattsedel, är delägare i ett aktivt handelsbolag eller är VD eller ordinarie styrelsemedlem i ett aktivt aktiebolag.

Dela: