Hotellnytt i Solna

Efterfrågan på hotellrum i Solna är stor. Enligt en återkommande hotellrapport, genomförd av Annordia på uppdrag av Invest Stockholm, förväntas en ökning av hotellkapaciteten i såväl som Solna som hela Stockholms län.

En som valt att placera sig i Skytteholm i Solna är Mollys Hotell, ett familjedrivet lägenhetshotell för kort- eller långtidsboende. När man öppnar i januari 2017 kommer de 130 rummen att vara fullt utrustade och städning ingår i hyran.

Ytterligare hotellsatsning i Solna står Quality Hotel Friends för. Det befintliga hotellet invid Friends Arena i Solna skall byggas ut. Den höga efterfrågan på rum och att de 400 befintliga hotellrummen inte räcker till är anledningen till att man bygger till ytterligare 200 rum. Utbyggnaden påbörjas i april 2017 och när den är klar blir Quality Hotel Friends i Solna med sina 600 rum det största hotellet i Stockholmsregionen.

Även den nya stadsdelen Hagstaden kommer att få ett hotell. Skanska har tecknat avtal med Elite Hotels of Sweden. Man skapar ett nytt hotell, Elite Hotel Hagaplan och som kommer att ligga invid den nya tunnelbanestationen Hagastaden. Hotellet på 11 våningar kommer att ha 222 rum, restaurang och konferenslokaler och beräknas stå klart i november 2017.

Humlegården Fastigheter har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Time Hotel Group för ett nytt hotell, Grow Hotel i Solna Strand nära Sundbybergs station. Hotellet som beräknas öppna sensommaren 2018 kommer att innehålla cirka 170 rum, studios med pentry, gym och en restaurang.

Dela: