10 år i rad - Företagen rankar Solna främst igen!

För tionde året i rad ger företagen Solna det högsta betyget. Återigen är Solna den kommun i landet som har det bästa företagsklimatet visar Svenskt Näringslivs årliga ranking.

– Solnas positiva utveckling är beroende av alla små och stora företag som väljer att finnas och utvecklas här. De skapar jobb som bidrar till att fler solnabor kan försörja sig själva och att vi aktivt kan matcha människor mot den lokala arbetsmarknaden. Det bryter utanförskap och säkrar resurser till skola, omsorg och miljö. Att Solna vinner för tionde året i rad är därför fantastiskt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag vill tacka alla som på olika sätt varje dag är med och bidrar till det här. I dag firar vi och imorgon fortsätter vi jobba för att bli ännu bättre, avslutar Pehr Granfalk.

Svensk Näringslivs ranking av Sveriges kommuner bygger på företagens egna bedömningar av företagsklimatet. Därtill kommer bedömningar av statistiska faktorer som andelen sysselsatta, andelen företagare och andelen nyföretagsamma människor. Det är tionde året i rad som Solna rankas främst i Svenskt Näringslivs ranking av Sveriges kommuner, och elfte gången på femton år.

Läs mer om företagarnas betyg till Solna

Se hela listan över företagsklimatet i Sveriges kommuner

Dela: