Ärofyllda priser delades ut på Solna stads frukostbricka

Många morgonpigga företagare samlades på torsdagsmorgonen på Quality Hotel Friends vid Arenastaden när årets företagarpriser delades ut. Priserna som delades ut var årets företagare, årets unga affärsidé, årets CSR-företag och årets miljöpris.

- Det är fantastiskt att vi samlas här för att dela ut årets Miljöpris och årets företagarpriser. Vi arbetar hårt för att fortsätta att vara Sveriges mest näringslivsvänliga kommun, det i sin tur skapar många arbetstillfällen för oss Solnabor, säger Pehr Granfalk kommunstyrelsens ordförande.

Under frukosten höll Marita Bildt, Senior Advisor på Six Year Plan och Maria Rankka, VD för Stockholms Handelskammare tal. De pratade bland annat om att som företagare måste man vara modig och våga pröva nya idéer och att vi ibland pratar om ledarskap som svårt och jobbigt, men att det också är stimulerande, roligt och utvecklande.

Årets företagare 2016


Niclas Herneteg, Företagarna, Petter Gellerstam, Rope Access, Pehr Granfalk, KSO Solna stad, Jan Marklund, Handelskammaren. Foto: Casper Hedberg

- Det känns helt underbart att få det här priset, stort tack, säger Petter Gellerstam VD på Rope Access.

De nominerade företagen till det ärofyllda priset Årets företagare 2016 var Rope Access, Matsällskapet, Alterview Net Solutions och Nordiska Brand. Vinnaren av priset Årets företagare är Rope Access. Företaget har utvecklat en kombination av yrkeskunnig personal och klättring för att möjliggöra underhåll och inspektion på hisnande höjder, på svåråtkomliga platser och i slutna utrymmen.

Årets miljöpris 2016


Anna Lasses(Miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande), Esteban Bravo (Cykelköket Solna), Thomas Rörby (Cykelköket Solna), Karolina Ernarp (Solna stad) Foto: Casper Hedberg

- Det känns fantastiskt att uppmärksammas och få motta det här priset, säger Esteban Bravo och Thomas Rörby, båda från Cykelköket Solna.

Vinnarna till årets miljöpris heter Esteban Bravo och Thomas Rörby, de driver tillsammans företaget Cykelköket Solna. De har satt cykeln i fokus, och vill att vi ska cykla mer, men också att vi ska ta hand om våra cyklar och ta vara på alla gamla cyklar istället för att slänga dem på sopberget. De erbjuder verktyg, kunskap, reservdelar, men också en socialgemenskap.

Årets CSR-pris


Eva Grönqvist (Solna stad), Ulla Johansson (Solna stad), Sabine Nyberg (Råsunda Förskoleenhet), Tina Björk (Råsunda Förskoleenhet), Lars Råden, kommunalråd Solna stad. Foto: Casper Hedberg

- Det är väldigt roligt att få det här priset och få uppmärksamhet för vårt arbete på det här området, säger Tina Björk förskolechef.

Vinnare av årets CSR-pris är Råsunda Förskole-enhet. Tina Björk, förskolechef och Sabine Nyberg, administrativ kontaktperson tog emot priset. Priset ges till ett företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Solnabor. Råsunda förskole-enhet erbjuder timanställning och praktik för arbetssökande och visar ett humanistiskt synsätt och en tillmötesgående inställning till arbetssökande.

Årets Unga Affärsidé 2016

Robert Radway, Handelsbanken, Lisa Löfgren, BlueCall, Victor Lindhall, PWC, Klaus Hansen Vikström, Fabege, Caroline Rödén, BlueCall. Foto: Casper Hedberg

- Det är jättespännande och jätteroligt. Vi vill med prispengarna fortsätta att utveckla vår produkt och göra den kostnadsfri för våra slutanvändare, säger, Caroline Rödén.

De nominerade till priset Årets Unga Affärsidé var Corso, BlueCall och Recepty. Vinnaren av priset Årets Unga Affärsidé blev BlueCall som har utvecklat en digital plattform utifrån ett aktuellt samhällsproblem. Vinnarna har utvecklat en app för samtalsstöd som kopplar samman personer i behov av stöd med personer som kan erbjuda det, direkt över telefonen.

Som vinnare fick de ta emot rådgivningscheck från Handelsbanken och PwC och inte minst en check på 50.000 kronor sponsrad av Fabege.

Dela: