Solna Frukostbricka 1 juni: Mångfald ger tillväxt och lönsamma affärer

Välkommen på Solna Frukostbricka 1 juni. Morgonens tema handlar om hur mångfaldsarbete på alla nivåer kan vara ett medel och en förutsättning för ökad tillväxt. Att ett företag eller organisation arbetar aktivt med mångfald kan ge ett mervärde i form av nya perspektiv, högre kreativitet och i förlängningen visa sig bli en attraktiv arbetsplats.

Vad vinner ditt företag på ett aktivt mångfaldsarbete? Kan det bidra till ökad tillväxt och bättre resultat? Vilka förutsättningar behövs och vilka är de största hindren?
Lyssna på ledande företag och hör hur de konkret arbetar med sitt mångfaldsarbete.

Azita Shariati, vd för Sodexo i Sverige föreläser om hållbart ledarskap och mångfald. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Nyligen utsågs hon till näringslivets mäktigaste kvinna för att hon radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald. Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år.

Per Jaldung, vd för Casino Cosmopol, dotterbolag till Svenska Spel. Företaget har som policy att vid rekrytering ska mångfaldsaspekten vara meriterande. Man arbetar även utefter Svenska Spels mångfaldsplan som innebär ett medvetet arbete med syfte att öka mångfalden bland de anställda. Här erbjuds en internationell miljö som redan från start blev en attraktiv arbetsplats för många med utländsk bakgrund.

Dag: Onsdag 1 juni 2016
Tid: kl. 8:00-9.15 (frukost serveras från kl. 7.30)
Plats: Svenska Spels och Sodexos huvudkontor, Dalvägen 22 (Arenastaden, Solna), ljusgården på bottenplanet.
Anmäl dig här. Sista anmälningsdag 25 maj.

Dela: