Att tänka på för dig som får ett sommarjobb

Det finns ett antal saker som du bör tänka när du ska sommarjobba.
Läs på nedan vad du måste ha klart innan sommarjobbet börjar; vilka blanketter du ska fylla i för att få lön till ditt konto och hur du ska rapportera in dina arbetstider.

Skatteavdrag
Du kan ha rätt att få ut hela din lön utan att behöva betala skatt om du inte tjänar så mycket under ett år. För det krävs att du lämnar in "Intyg för löneutbetalning utan skatteavdrag" till arbetsgivaren. Skicka gärna blanketten till Lönekontoret, Solna stad, 171 86 Solna eller lämna blanketten i Solna stadshus reception.
Mer information hittar du på Skatteverkets webbplats

Utdrag ur belastningsregistret
Alla som ska arbeta inom förskola, skola, skolbarnomsorg eller med barn som har funktionsvariationer måste ha ett utdrag ur belastningsregistret. Det är obligatoriskt.
Utdraget beställer du via en blankett som finns på polisens hemsida och där kan du läsa mer om registerutdrag för arbete med barn och ungdom. Utdraget måste du ha med dig till arbetsplatsen första dagen. Tänk på att handläggningstiden hos polisen är ungefär två veckor. Mer information hittar du på här

Lön till ditt konto
För att få lönen utbetald till ditt bankkonto måste du anmäla dina kontouppgifter till Swedbanks kontoregister. Det gör du här:
Har du inget bankkonto betalas lönen ut via ett utbetalningskort som postas hem till dig. Tänk på att om du får lönen via utbetalningskort drar utlämningsstället av en serviceavgift.

Tjänstgöringsrapport - timrapport
För att du ska få lön utbetald måste du lämna in en tjänstgörings/timrapport. På den ska du fylla i vilka dagar och hur många timmar du har arbetat, lunch borträknat.Tjänstgöringsrapporten ska vara undertecknad av både dig själv och av din arbetsledare.
För att underlätta för dig och för en smidig löneutbetalning vill vi att du skickar in tjänstgöringsrapporten till den
10:e juli, 10 augusti och 10 september.
Klicka här (PDF-dokument, 39 kB) för att printa ut timrapporten.

Arbetstid
Du jobbar 6 timmar om dagen.

Intyg
När du slutat ditt sommarjobb ges du ett intyg efter avslutad period. Kontakta arbetsgivaren om du saknar intyget.

Dela: