Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste tio åren har Solna utsetts till att ha Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

 • Solna stad har Sveriges bästa företagsklimat

  Solna stad behåller sin förstaplats för elfte året i rad i den årliga rankingen från Svenskt Näringsliv som presenteras idag.

 • Välkommen Telenor

  Under sommaren har Telenor Sverige flyttat in i ett miljöcertifierat kontor i Råsunda.
  900 medarbetare har flyttat från glashuset vid Slussen i Stockholm till ett helt nybyggt aktivitetsbaserat kontor som är försett med solceller och grönväxande tak. Läs intervju med VD Patrik Hofbauer.

 • Välkommen på studiebesök - Snygg och energieffektiv ljusdesign

  Välkommen på ett inspirerande och kostnadsfritt studiebesök den 18 oktober hos butiken som både lyckats med att sänka sina energikostnader och skapa en attraktiv kund- och arbetsmiljö.

 • Nyfiken på hållbarhetsarbete?

  Visita bransch- och arbetsgivarorganisationen med fokus på besöksnäring har tillsammans med Energimyndigheten tagit fram olika utbildningar i hållbarhetskunskap.

 • Almi Företagspartner startar nytt projekt

  Almi Företagspartner har startat upp ett nytt projekt som heter Tillväxt Sthlm. Projektet erbjuder tillväxtrådgivning till etablerade företag med ambition och vilja att växa hållbart.

 • Förbered dig inför Brexit - stöd att få!

  Programmet Affärsutvecklingscheckar för förberedelser inför Brexit har öppnat och det är dags att skicka in en ansökan! Sista ansökningsdag är den 15 november 2018.

 • Trött på köksväggen där hemma ?

  Dags för miljöombyte? Nu finns två nya coworking-platser i Solna för dig som vill byta ut hemmarbetsplatsen mot ett alternativt kontor.

 • Samverkan med företagen i Solna gav fler sommarjobb

  Fler än trehundra ungdomar i Solna fick sommarjobb på 62 arbetsplatser runtom i staden, tack vare ett starkt engagemang från det lokala näringslivet. Fler ungdomar fick sommarjobb och fler företag engagerade sig denna sommar jämfört med förra året. Fyra av tio ungdomar erbjöds dessutom möjlighet till extrajobb även efter sommaren.

 • Turistrekord för Solna och fler jobb inom besöksnäringen

  Solna blir ett allt mer populärt besöksmål, inte minst vad gäller hotell, handel och restaurang. Under 2017 ökade omsättningen till 4,3 miljarder kronor vilket gav fler jobb inom besöksnäringen – sysselsättningen ökade med 16 procent. Det visar den senaste TEM-rapporten, som används av fler än 250 kommuner och regioner i landet.

 • Dataskyddsförordningen - så påverkas du

  Solna stad behandlar personuppgifter för att kunna fullgöra sina skyldigheter och åtaganden gentemot solnabor, fastighetsägare, näringsidkare och myndigheter. Här kan du läsa mer om hur Solna stad hanterar dina personuppgifter.