Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste tio åren har Solna utsetts till att ha Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

 • Solna Frukostbricka 15 februari

  Hagastaden – en vetenskapsstad för liv och hälsa
  Solna Frukostbricka den 15 februari handlade om hur en vision för hur området som idag kallas Hagastaden kommer att utvecklas fram till 2025. Mycket har redan hänt och nu syns de första bevisen på att man är på rätt väg att uppnå visionen om en levande plats med boende, handel, kultur, parkområden och samtidigt ett kunskapsnav för life science med stor koncentration av forskning och företagande.

 • Vad vill du jobba med i sommar?

  Vill du sjunga, klippa gräs, svara i telefon, göra en film, servera på en restaurang eller starta eget företag? Nu är tiden inne för att söka sommarjobb i Solna, eller om du hellre vill vara din egen chef i sommar kan du ansöka om att starta eget företag.
  Ansökningsperioden pågår mellan 12 februari-11 mars.

 • Bill och Melinda Gates stöttar vaccinföretag i Solna!

  Scandinavian Biopharma som nyligen flyttade in i nya lokaler i Hagalund är ett världsledande svenskt biotechföretag som utvecklat ett drickbart diarrévaccin, Etvax. En forskning som stöttas av makarna Bill och Melinda Gates via Gates Foundation i USA.

 • Ny stadsdel utvecklar Solnavägen till levande stadsgata

  En ny stadsdel med 600 nya bostäder, kontor, butiker och förskola kommer att byggas vid Solnavägen, strax sydost om Solna centrum och i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen i Hagalund.