Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste nio åren har Solna utsetts till Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

 • Var din egen chef i sommar – starta eget som sommarjobb!

  Har du en idé eller en dröm som du skulle vilja göra verklig och som du vill försöka tjäna lite pengar ? I så fall är du välkommen att ansöka till Solna stads sommarentreprenörsprogram. Sök bums, men sista ansökningsdag är den 20 april.

 • Solna toppar listan över var nyanlända får jobb

  Flyktingar har bäst chans till jobb i Stockholmsregionen, och framför allt i Solna där drygt 77 procent av de nyanlända i åldern 20-64 år är förvärvsarbetande. Det visar en sammanställning som Sveriges kommuner och landsting har gjort.

 • Mer tid Mer pengar Mer balans - Så bygger du ditt drömföretag

  Vill du veta hur du skapar ditt drömföretag? Solna stad är medarrangör tillsammans med Sundbybergs stad när evenemanget "Så bygger du ditt drömföretag" och ekonomigurun Charlie Söderberg gästar Sundbyberg den 27 april.

 • Vill ditt företag ta emot en sommarjobbare?

  Vill ditt företag göra skillnad för en eller flera gymnasieungdomar att få sommarjobb? Ta chansen, vi har pigga arbetssugna kandidater! Solna stad söker samarbetspartners som vill rusta ungdomar inför det framtida arbetslivet.