Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste tio åren har Solna utsetts till att ha Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

 • Tävla om titeln Årets unga affärsidé

  Vinn 50 000 kronor på din affärsidé. Priset Årets unga affärsidé delas varje år ut av Solna stad, Fabege, PwC och Handelsbanken. Vill du delta i tävlingen ska du vara mellan 17-30 år, bo i Solna eller ha en affärsidé som påverkar företagsplatsen Solna positivt.

 • Lyckat sommarjobbsprojekt avslutades med grillning och rabarberpaj

  I fredags var det avslutning i Byparken av Solna stads sommarjobbssamarbete tillsammans med byggföretaget Peab. Solna stad har tillsammans med byggföretaget Peab erbjudit åtta gymnasieungdomar, lika många tjejer som killar, sommarjobb i byggbranschen.
  På fredagen efter två veckors intensivt arbete avslutades projeketet med grillning och rabarberpaj.

 • Nu är de igång! Solnaungdomarna har börjat sina sommarjobb

  I sommar har Solna stad och ett stort antal företag försett många ungdomar med sommarjobb. Utöver de "vanliga" sommarjobben har flera ungdomar sökt och fått jobb som sommarentreprenör.

 • Solna tredje bästa kommun för ungdom och arbetsliv

  Solna kommer på tredje plats bland Sveriges alla kommuner när det handlar om var det bäst att vara ung och var det är bäst att arbeta. Det visar resultatet i tidningen Fokus årliga undersökning Bäst att bo, som jämför Sveriges alla kommuner inom en rad områden.