Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste tio åren har Solna utsetts till att ha Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

 • Franchisetorget - Inbjudan 26 april 2018

  Har du tankar kring hur ditt företag kan växa och etablera sig i andra städer i Sverige eller världen? Kom och lyssna till hur du kan hyra ut ditt affärskoncept och expandera framgångsrikt med franchise.

 • Vi skapar jobb i Mall of Scandinavia

  Var med och ta tillvara en Solnatalang och samtidigt bidra till ett mer hållbart Solna! I ett unikt samarbete med Mall of Scandinavia och Arbetsförmedlingen arrangerar Solna stad en jobbmässa den 24 april.

 • Flest digitala företag finns här

  Hur står det till med digitaliseringen hos svenska företag och organisationer?Digitaliseringsrapport Sverige tar tempen på och analyserar digitaliseringsgraden hos svenska företag, kommuner och län och har nyligen publicerat sin första utgåva.

 • Klart för inflyttning av forskningshus

  Forsknings – och utbildningsklustret BioClinicum som ligger på sjukhusområdet mellan Karolinska Universitetssjukhuset och KI i Solna är nu inflyttningsklart för kommande hyresgäster inom life-science.

 • Antikrundan besöker Solna på jubileumsturné

  För första gången någonsin kommer Antikrundan till Solna! Söndagen den 26 augusti spelas programmet in vid Koppartälten i Hagaparken. Programmet firar 30-årsjubileum i år, vilket sammanfaller med Solna stads 75-årsfirande.