Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste nio åren har Solna utsetts till Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

 • Tack arbetsgivare!

  Ett sommarjobb ska ge en inblick i och erfarenhet av arbetslivet.
  Under sommaren 2017 erbjöd Solna stad 377 sommarjobbsplatser fördelade på 61 olika företag i Solna.10 ungdomar provade på att starta eget. Tack var ett mycket gott samarbete med det privata näringslivet har sommarjobben i Solna stad ökat år för år.

 • Solna - Sveriges bästa företagskommun – 10 år i rad

  För tionde året i rad är Solna den kommun i landet som har det bästa företagsklimatet. Idag avslöjar Svenskt Näringsliv resultatet av årets rankning som visar att Solna genomgående får höga betyg av företagen och att staden ligger i topp i de statistiska faktorer som också ligger till grund för rankningen.

 • Nominera Årets Företagare i Solna 2017

  Nu är det hög tid att nominera till utmärkelsen Årets Företagare. Känner du till någon företagare med särskild talang inom ledarskap som du tycker ska bli utsedd till Årets Företagare i Solna? Nominera ditt förslag senast 8 oktober.