Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste tio åren har Solna utsetts till att ha Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

  • Årets företagare blev Helena Wigart - Hansa Engineering

    Många av Solnas företagare samlades på torsdagsmorgonen på Fjärilshuset Haga för att glädjas tillsammans med vinnarna av Årets företagare, Årets unga affärsidé, årets CSR-företag och Årets miljöpris. Priserna delas ut av Solna stad till företagare som lyckats särskilt väl inom sina områden.

  • Kom på UF-mässa i Solna centrum

    På torsdag den 14 december kommer 14 UF-företagare från Solna gymnasium till Solna centrum och visar upp sina företag och produkter. Under dagen, från klockan 10 till 15.30 kan du ta del av elevernas produkter och affärsidéer som bland annat består av tygkassar, supportermössa, kreditortshållare och mycket mer. Du hittar du dem vid Lekia, snett mitt emot Apoteket i Solna centrum – Välkommen!

  • Julmarknad Fjärilshuset i Kungliga Hagaparken

    En ny julmarknad invigs i helgen på Fjärilshuset i Hagaparken. Marknaden äger rum varje helg i december med invigning den 2 december och till och med söndag 17 december.