Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. De senaste nio åren har Solna utsetts till Sveriges bästa företagsklimat av Svenskt Näringsliv.

 • Tyck till och förbättra företagsklimatet i Solna

  Nyligen skickade Svenskt Näringsliv ut en enkät om det lokala företagsklimatet till 71 000 företag i Sveriges 290 kommuner. Slumpmässigt utvalda företag i Solna har fått enkäten. Dina svar är viktiga för stadens fortsatta arbete för ett bättre företagsklimat.

 • Solna Frukostbricka 31 januari 2017

  31 januari, årets första frukostbricka handlar om förväntningar och attraktivitet på framtidens arbetsplats.

 • Positiv inflyttning i nya modulhus

  Att ha ett eget hem påverkar ens möjligheter att finna sig tillrätta i livet. Under hösten har nyanlända Solnabor fått ett eget boende i det modulhus som byggts på mark där tidigare en skola låg.

 • Ärofyllda priser delades ut på Solna stads frukostbricka

  Många morgonpigga företagare samlades på torsdagsmorgonen på Quality Hotel Friends vid Arenastaden när årets företagarpriser delades ut. Priserna som delades ut var årets företagare, årets unga affärsidé, årets CSR-företag och årets miljöpris.