Kurre Hamrin firar 100 år på Solna Kulturskola 12/9

Inger Carlonberg, rektor på Solna Kulturskola, har överraskat hela personalen - och alla Solnabor - med att locka hit Kurre Hamrin till Solnadagen lördag den 12/9 och till Solna Folkskolas 100-årsjubileum, nuvarande kulturskolans hus.

Kurre Hamrin hålelr öppet hus på Solna Kulturskola och välkomnar besökare lördag 12/9 kl. 13.00 - 15.00.

Vid personalkonferensen för kulturskolans personal nyligen, dök det upp en oväntad gäst. Det var Kurre Hamrin, som i egenskap av f.d. elev på Huvudsta gamla folkskola, gjorde ett nedslag i samband med 100-års firandet av byggnaden.

Kurre Hamrin opch Inger Carlonberg

Han blev vid tidiga år upptäckt och engagerad i AIK som en enastående fotbollstalang och gjorde sedan en imponerande karriär i såväl svenska landslaget som i Italienska ligan. Han är nu bosatt i Florens tillsammans med sin fru Marianne. Där kan man se honom träna små blivande fotbollsstjärnor i 6-7 års åldern!

Inger Carlonberg, rektor på Kulturskolan, var moderator vid samtalet och kände det mycket hedrande att få detta tillfälle att möta Kurre som haft sina utbildningsrötter i byggnaden och som varit en centralgestalt i svensk fotbollshistoria.

Kurre Hamrin berättar

Kurre bjöd på ett inspirerande samtal där minnen från både skoltid och idrottskarriär berördes. Festliga anekdoter drog ner härliga skratt. Tankar kring yrkesliv, om modet att lita på sin talang och utveckla den väl, angav en seriös ton och respekt för ett sant konstnärskap.

Man måste träna, och träna och åter träna, underströk han . Det finns inga genvägar för att bli skicklig fotbollsspelare. Säkert inte heller för den som vill bli duktig dansare, musiker m.m.

På frågan om vad som är viktigt att tänka på för den som vill vara en bra ledare, coach eller lärare säger han:

- Man måste lära känna barnen väl så man kan förstå det som är bäst för dem, inte favorisera bara för att någon är särskilt duktig, alla måste få känna att de är viktiga. Men man behöver också hitta stimulerande meruppgifter för dem som vill utvecklas extra.

Kurre Hamrin på personalkonferens, Solna kulturskola

Kulturskolans personal lyssnade andäktigt till berättelserna. Mitt i vardagen uppstod ett möte med en levande legend, som bl a tog Sverige till VM-finalen 1958.

- Det var ett riktigt magiskt tillfälle, sa Camilla Olsson, en av lärarna på kulturskolan.

Lördag 12 sep finns Kurre och andra f d skolelever på plats för att visa och berätta! Skolan hedras även av ett besök av Max Wibom, representant för familjen Wibom och barnbarn till den Max Wibom som skänkte marken till skolan i början av 1900-talet. Borgmästare Salminen kommer att närvara vid högtidlighållandet av 100-årsjubileet. Solnadagen kommer att inta Slaktarbacken med en mängd intressanta aktiviteter. Kurre Hamrin berättade att när han var ung, var det en plats ungdomarna samlades lite hemligt för att spela poker! Sagt lite så där i hemlighet!

Dela: