Stipendium till lärare på kulturskolan

Margareta Bäcklin på Solna kulturskola får Kungliga Musikaliska Akademiens pedagogstipendium på 25000 kr.

Kungliga Musikaliska Akademiens styrelse tilldelar Margareta Bäcklin Göran Lagervalls pedagogstipendier 2017 med följande motivering:

"Margareta Bäcklin tilldelas Göran Lagervalls pedagogpris för sina pedagogiska insatser, präglade av lekfullhet och elegans inom ett brett spektra av pianoundervisning på Solna kulturskola. Som skicklig ackompanjatör och improvisatör höjs kvaliteten på barndans och balett. Med fantasi och teater kombineras skickligt musikhantverk med pedagogisk närvaro på ett sätt som barnen älskar."

Maggan Bäcklin tar emot priset

Stipendiet på 25000 kr delades ut vid Kungliga Musikaliska Akademiens Högtidssammankomst på Musikaliska i Stockholm. H.M.konungen och drottning Silvia deltog vid ceremonin samt den efterföljande middagen.
Se Kungl.Musikaliska Akademins webb.

För väldigt många Solnabarn, är Margareta Bäcklin en kändis och förknippas med Musikpatrull, Dansliga och pianoundervisning på kulturskolan, men också från rollgestaltningar i skolföreställningar på Confidencen, Julkalabalik och lärarföreställningar på kulturskolan.

Vid ceremonin fanns en annan Solnamedborgare på scenen. Filip Draglund, tidigare Kulturstipendiat i Solna och nu en av Sveriges skickligaste trumpetare, medverkade i den tillhörande konserten.

Filip Draglund

Dela: