Elgitarr och akustisk gitarr

Ge ett barn en gitarr i handen och vad som helst kan hända ... med en gitarr kan du sjunga och kompa dig själv, vara din egen "orkester" och spela sologitarr. Du kan spela i olika ensembler och där få möta nya instrument och kompisar!

Gitarr

På Solna kulturskola samarbetar flera gitarrpedagoger med olika specialkompetens:

- elgitarrlärare som kan mycket om pop/rock/blues
- lärare i klassisk gitarr som lär dej spela vackra gitarrsolon
- lärare i jazz och improvisation

Vi ordnar gitarrläger, konserter eller mindre uppträdanden och workshops på alla nivåer, från nybörjare till de som spelat länge. Gitarr är ett brett instrument med stora möjligheter!

Gör din ansökan här!


NYBÖRJARPROGRAM


Nybörjargrupp - gitarr

Gruppundervisning med 4-10 elever med 1-2 pedagoger. Du lär dig ackord och vi spelar tillsammans från första lektionen! Genom att lyssna och härma på gehör lär du dig också "enkelt" melodispel.


Sång & komp med gitarr

Med hjälp av sång- och gitarrpedagog får du komma igång på en enkel nivå. Kursen innehåller grundläggande teknik, gehörsspel och eget skapande, kompa din egen sång samt sjunga tillsammans och kompa varandra.

  • 10-18 år
  • 24 speltillfällen/läsår
  • Eleverna får låna instrument på lektionerna
  • Plats: Solna kulturskola i Huvudsta

FORTSÄTTNINGSPROGRAM


Gitarr

Du fortsätter att lära dig fler ackord och lite utförligare komp till exempel "plockkomp". Gitarr är också ett soloinstrument och du får möjlighet att spela både melodi och basstämma samtidigt. Undervisningen är nu i högre grad individanpassad.

  • Från 9 år, även nybörjare
  • 24 speltillfällen/läsår
  • Undervisning i mindre grupp/enskilt
  • Prisgrupp 3

FÖRDJUPNINGSPROGRAM


Gitarr - från 10 år

För dig som har ett stort intresse för ditt instrument och vill lägga ner mycket tid på övning, medverka på flera konserter och kanske tänker söka till ett musikgymnasium eller en högre utbildning, kan vi erbjuda en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Det sker efter överenskommelse med din lärare.


Gör din ansökan här!

Dela:

Kontakt

Per-Åke Tenor

Kontaktperson för gitarrundervisningen

Skicka meddelande till Gitarr