Blockflöjten - mycket mer än du tror!

Du kan spela allt från klassisk musik till pop och rock, folkmusik
och jazz på blockflöjt. Det är ett medeltida instrument men har följt med in i 2000-talet på ett intressant och inspirerande sätt.

Det finns inte mindre än åtta olika blockflöjtsstorlekar, alltifrån minsta piccolon till subkontrabasen. I våra blockflöjtsensembler kan alla de olika sorternas flöjter ingå. Vi musicerar också ofta tillsammans med andra instrument som gitarr, stråk, sång, piano, cembalo.

Blockflöjtsspel i ensemble

Blockflöjtsundervisning finns på Solna kulturskola, Ulriksdalsskolan och Bergshamraskolan.

Till KURSKATALOGEN


NYBÖRJARE


Blockflöjtslek

På ett lekfullt sätt provar vi att spela blockflöjt kombinerat med sång, rytmik och rörelse.

  • Från 6 år

Blockflöjt - nybörjargrupp

Undervisning i mindre grupp. Vi spelar både på gehör och börjar lära oss noter. Du får lära dig grunderna på ditt instrument och du erbjuds att vara med på ett framträdande per termin.

  • Från 8 år

FORTSÄTTNING


Blockflöjt

Undervisning i mindre grupp eller enskilt. Vi spelar blandad repertoar och utvecklar vår teknik och uttrycksförmåga. Du erbjuds ensemblespel kontinuerligt eller i perioder. Ensemblespel ingår i terminsavgiften. I mån av intresse och möjlighet samarbetar vi också med andra instrument eller ämnen som t.ex. dans och teater. Du får möjlighet att framträda solo eller i ensemble minst en gång per termin.

  • Från 8 år

FÖRDJUPNING


Blockflöjt

För dig som har ett stort intresse för ditt instrument och vill lägga ner mycket tid på övning, medverka på flera konserter och kanske tänker söka till ett musikgymnasium eller en högre utbildning, kan vi erbjuda en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Det sker efter överenskommelse med din lärare.

Till KURSKATALOGEN

Indianer spelar blockflöjt

Dela:

Kontakt

Pernilla Lundberg

Kontaktperson för blockflöjtsundervisningen

Skicka meddelande till Blockflöjt