Kristofer Victorin

kristofer.victorin@solna.se

Utbildning

  • Kristofer Victorin, Solna kulturskola

  • Musikhögskolan i Göteborg
    Musikerutbildning, cello med biinstrument piano
  • Örebro Musikhögskola
    Dirigentutbilding
  • Skara skolscen
    Skådespelarutbildning

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- Cello är möjligheternas instrument! På en cello kan man spela allt från väldigt ljusa och höga toner till låga och mörka toner, Cello är ett av de instrument som har störst omfång vad gäller toner och möjlighet till att uttrycka sig.

- Många tycker att cellon liknar den mänskliga rösten och låter som sång. Den kan uttrycka allt från stort vemod och sorg till stark glädje och lycka.

- Cellon är större än en fiol men mindre än en bas. Den är representerad i allt från schlager och pop till klassisk musik! Instrumentet är vackert och samtidigt coolt, vilket gör det till min absoluta favorit!

- Att jobba som cellopedagog är som att arbeta med ett universellt språk, där varje elev har en alldeles egen röst som jag försöker locka fram. Jag vill hjälpa eleverna att upptäcka hur fantastiskt det är att uttrycka sig i toner, melodier och ljud. Att alla, små som stora, har förmågan att skapa musik och lära sig spela ett instrument. Det som är kul med ett stråkinstument är att man skapar ljud och toner med hjälp av stråken och händerna. Därför finns det oändliga möjligheter att uttrycka sig. För med musik kan man förmedla vad man känner, men kanske har svårt att säga i ord...

- Det roligaste med att undervisa tycker jag är att träffa alla elever, att spela och berätta någonting tillsammans. Det är fantastiskt att se elever utvecklas och upptäcka sin egen kreativitet! Och se hur musicerandet blir ett sätt att umgås på och ha kul och träffa många nya kompisar att ha roligt med! Jag vill förmedla glädje och kreativitet men också ge inblickar i en rik musikalisk tradition!

Kristofer Victorin, Solna kulturskolaJag som skådespelare

- Med musik, ord och skådespeleri vill jag berätta historier kring stort och smått. Därför har jag utbildat mig både till musiker och skådespelare. Ibland spelar jag i en konsertsal, ibland står jag på en teaterscen och ibland berättar jag historier i Gamla stan, som auktoriserad Stockholmsguide.

- Jag tycker det är fantastiskt att få levandegöra historien med dess kompositörer och författare och sedan knyta an till dagens populärkultur. Mina verktyg är musikerns och skådespelarens - och dirigentens!

Foto: Katarina Fast Ehrlén

Dela: