Utställning på biblioteket i Raoul Wallenbergs anda

I samband med Raoul Wallenbergs dag 27 augusti bjöd biblioteket i Solna centrum in till målarverkstad och workshop. Resultatet är en utställning på temat "Mod", som invigdes av kultur- och fritidsnämndens ordförande Peter Edholm.

Utställning Raoul Wallenbergs dag 2017

Biblioteket tjuvstartade Raoul Wallenbergs dag redan på lördagen med en öppen målarverkstad för besökande barn.

Följande måndag var fyra klasser från nyligen invigda Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden inbjudna till en timslång workshop. Temat var mod, vem som är modig och hur man kan göra världen bättre.

Resultatet av det intensiva arbetet samlades in direkt och kompletterade helgens målningar med nya tankar, bilder och funderingar. Utställningen invigdes sedan av kultur- och fritidsnämndens ordförande Peter Edholm, innan det var dags för saft och kakor.

Peter Edholm fick anledning att visa hur liten en nyfödd sköldpadda är under sitt invigningsanförande.

- Det är självklart att vi här i Solna medverkar till att uppmärksamma Raoul Wallenberg och hans insatser, säger Peter Edholm efter att ha pratat med flera av eleverna. Raoul Wallenbergs dag har uppenbarligen lyckats stimulera barn och unga till att reflektera över sådant som medmänsklighet och mod. Barnen hade många fina tankar om vad det innebär att vara modig och de gav bra exempel när jag frågade: Att våga prata inför klassen. Att fråga någon som är ledsen varför de är det. Att säga emot när någon retar en annan. Eller, om man är nyfödd sköldpadda – att våga simma ut i havet.

Efter invigningen var det flera som ville byta några ord med Peter Edholm.

De fyra klasser som bidrog till utställningen går i nya Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden.

Läs mer om Raoul Wallenbergs dag på Raoul Wallenbergstiftelsens hemsida

Nyhet från invigningen av Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden

Dela: