Två premiärer på Augustendalsteatern

Friluftsteatern i Augustendal är en sommartradition man inte får missa. I år spelas Astrid Lindgrenklassikern Rasmus på luffen och det komiska skärgårdsdramat Halte Lena och vindögde Per. Biljettförsäljningen är i full gång - säkra era platser!

Rasmus på Luffen - premiär 12 augusti

Astrid Lindgrens klassiker Rasmus på luffen är ett härligt äventyr för hela familjen.

Rasmus, som efter ett långt samtal med Gunnar kommit fram till att ingen kommer att adoptera honom, bestämmer sig för att rymma från barnhemmet. Strax möter han Paradis Oskar, en härlig filur. När de besöker en av Oskars favoritställen för en bit mat blir han oskyldigt utpekad som rånare. Rasmus vill på alla sätt försöka rentvå sin nyvunna kompis.

Föreställningen bygger på Astrid Lindgrens bok och film med samma tittel. En riktig nostalgitripp för de lite äldre och en fantastisk berättelse för de yngre!

Halte Lena och vindögde Per - premiär 10 augusti

I Stockholms skärgård bor fosterbröderna Johan och Algot. Algot är skyldig Johan en del pengar och Johan vill som ersättning ha Algots gård, Lillnäset. Johans son, Karl-Henrik, och Algots dotter, Magda, skulle för länge sedan vara förlovade om de inte var så svartsjuka på varandra. Magda har en halt syster, Lena, som är förtjust i Karl-Henrik och därför utsår falska rykten. Hela tiden gnabbas hon med gårdens vindögde dräng, Per går och väntar på att hans girige fader skall dö så han får ut sitt arv, men även om gubben insjuknar blir han alltid frisk om någon steker strömming i hans närhet.

För biljetter och fullständiga spelplaner, se www.teatersat.se.

Dela: