Solnas bibliotek uppgraderar webben

Bibliotekens digitala besökare möts av ett nytt utseende på solna.se/bibliotek sedan onsdag 26 april. Uppgraderingen innebär bland annat nytt utseende och bättre användbarhet på mobiltelefon och andra digitala plattformar. Det blir också lättare att logga in.

bibblans nya webbplats

Arbete pågår...

Uppgradering till den nya bibliotekswebben har gått smidigt, men det återstår några teknikaliteter att lösa, samt en del information att uppdatera och fylla på med. Vi ber om tålamod den första tiden innan allting är på plats.

Logga in på Mina sidor för fler funktioner

För att logga in till Mina sidor på Solnas bibliotekswebb räcker det nu med personnumret (10 siffror utan bindestreck). Du behöver alltså inte komma ihåg ditt användarnamn eller ha bibliotekskortets nummer till hands. Däremot behövs en pinkod.

Har du glömt din pinkod behöver du besöka något av biblioteken och få hjälp av personalen - medtag legitimation. Saknar du bibliotekskort kan du fylla i dina uppgifter på solna.se/bibliotek och hämta ut kortet vid nästa besök.

Som inloggad får du tillgång till flera funktioner, som att göra minneslistor, betygsätta böcker man läst, se dina lån och reservationer, se eventuella skulder, med mera.

Responsiv design underlättar användning i mobiltelefon

I och med uppgraderingen får bibliotekens webbplats en så kallad responsiv design. Det innebär att sidan anpassar sig efter olika skärmtyper. De olika funktionerna blir då lätta att använda även i mobiltelefoner.

Dela: