Måns Wadensjö om sin bok "Människor i Solna"

Med sina romaner om Vällingby och Solna har Måns Wadensjö fått stor uppmärksamhet och uppskattning. Tisdagen den 27 september kl 18 kommer han till biblioteket i Bergshamra centrum för att prata om sina böcker och framför allt den senaste: Människor i Solna.

Måns Wadensjö, född 1988, debuterade 2009 med romanen Förlossningen, för vilken han tilldelades Katapultpriset. 2011 utkom hans andra roman ABC-staden. Nu är han aktuell med en bok från sin uppväxttid i Solna, "Människor i Solna".

Så här beskrivs boken på Bonnierförlagets hemsida:

"Vad betyder Solna för dig?" är frågan som söker svar i Måns Wadensjös nya roman. Här möter vi ett antal förhoppningsfulla, bittra, sentimentala, oroade eller försiktigt positiva människor som vill uttala sig om livet i kommunen: AIK-supportrar, lärare, biluthyrare och schackspelare, Korv Ingvar-nostalgiker och socialarbetare, mäklare, husspekulanter och korsordskonstruktören Å.E.H. – Åke Eriksson i Huvudsta.
Vi får också följa Måns, från inträdet på daghemmet Sädesärlan, till sista besöket på Barnavårdscentralen och vidare genom lågstadiet. Efter ett antal klassrumsdispyter börjar han ana en större konspiration och samlar klassen till motstånd. I samma veva har Måns mamma börjat arbeta i kommunfullmäktige, vilket ger honom en unik möjlighet att närma sig den som verkligen bestämmer över barnen i Solna: kommunalrådet P-O Nilsson.

Måns Wadensjö - foto Peter Jönsson

Dela: