Förnyad samverkan med Confidencen

Solna stad och och Stiftelsen Ulriksdals slottsteater, känd som Confidencen, har förnyat sin överenskommelse om att tillgängliggöra Confidencen för Solnas barn och unga med särskild prioritering av nyanlända ungdomar utifrån kultur- och fritidsnämndens prioriterade mål.

Confidencens VD Fredrik Forslund och Roger Markdalen, chef kultur- och fritidsförvaltningen, skriver på det nya avtalet.

Confidencen-collage

Under 2017 har mer än 2000 barn och unga i Solna tagit del scenkonstföreställningar på Confidencen. Alltifrån Shakespeare till operaimprovisation och balett. Solna kulturskolas elever inom sång och dans har även fått uppträda inför fullsatt publik på teaterscenen.

Inför 2018 ser vi även framemot ett utökat samarbete med Bergshamraskolan och fler livestreamade föreställningar. Allt med den gemensamma ambitionen att erbjuda fler barn och unga att ta del av Confidencen som unik kulturaktör och kulturmiljö i Solna.

Confidencen, interiör

Missa inte säsongsavslutningen med Öppet hus i slutet av oktober.

Programmet bjuder bl a på familjevisningen Det var en gång... och föredrag med måltidsforskare Lars Eriksson från Örebro universitet om hur en bordsdukning från 1700-talet kunde se ut. Confidencens bord med den spektakulära hissanordningen har fått ge namn åt hela byggnaden och är ett levande exempel på 1700-talets estetik och intresse för nydanande teknik.

Dela: