Följ med på Ozzys tidsresa i Huvudsta

Hunden Ozzy hamnar plötsligt 100 år tillbaka i tiden. Han måste passera ett antal personer och platser i gamla svartvita foton innan han kommer tillbaka till sin egen tid. Utställningen På vift i Huvudsta kan nu ses som bildspel på Youtube.

På vift i Huvudsta är den första berättelsen av två om Solnas historia som berättas genom hunden Ozzys ögon. Nästa kommer att handla om Råsunda. Det är Nina Nykvist, kulturpedagog och Eva-Karin Winblad, bibliotekarie som samarbetar för att levandegöra svunna tider för i första hand en yngre publik.

Utställningen bygger på fotografier i Solna stads bildarkiv. Den har visats på biblioteket i Solna centrum, och har legat till grund för berättande guidningar som setts av över tusen barn vid det här laget. Det var också en del av bibliotekets kulturlördag 1 april. Nu kan det upplevas på Youtube i ett bildspel med berättarröst och atmosfärljud.

Solnakanalen på Youtube innehåller flera bildspel med historiskt tema, varav På vift i Huvudsta är det senaste. Och fler är på gång...!

På vift i Huvudsta - bildspel på Solnakanalen

Solna stads bildarkiv

Ur bildspelet På vift i Huvudsta

Dela: