Fira valborg i Solna

Välkommen att fira vårens ankomst i Skytteholmsparken! På fältet finns aktiviteter för alla åldrar. Självklart ingår de traditionella inslagen med körsång, vårtal och brasa, men också mycket mer. Elden tänds cirka 20.00. Valborgsfiranden sker också på fler platser i Solna.

Denna sida uppdateras fortlöpande i takt med att fler programpunkter blir klara.

Hoppa direkt till information om valborgsfirandet i/vid...

--------------------------------------------------------------------------

Skytteholmsparken

Välkommen att fira vårens ankomst i Skytteholmsparken! I år går firandet i körsångens tecken och inte mindre än tre olika körer kommer sjunga in våren. Solna kulturskolas dans- och musikalelever uppträder och vi får lyssna till vårtal av "Överjärva-Ninni". Kvällen avslutas tillsammans med Solna brass. På fältet finns aktiviteter för alla åldrar, ansiktsmålning, hoppborg, fiskdamm, chokladhjul med mera. Brasan byggs upp samma dag - så att ingen igelkott hinner flytta dit - och Solnas scouter tänder elden cirka 20.00.

Scenprogram kl 18-22

 • 18.00  Solna kulturskolas dansare och musikalelever
 • 18.20  Körsång: Evergreen
 • 19.00  Körsång: SVEA
 • 19.30  Körsång: Sunlight Chorus
 • 19.50  Vårtal av Ninni Reinebo Engström
 • 20.00 Eldtändning och fackeltåg
 • 20.00  Körsång: Sunlight Chorus
 • 20.30  Solna Brass

Aktivitetsområdet, kl 18-22

 • Hoppborg och Hinderbanan med Blue Hill
 • Ansiktsmålning
 • Fiskdamm, lotteri och chokladhjul med Lions
 • Skapande verkstad med Zirkus Lokomotiv
 • Bli utmanad av AIK. Kasta boll eller testa hur hårt du skjuter.
 • Fika med Solna ungdomscafé.

Försäljning av fika, godis och mat av bland annat Solna Ungdomscafé, AIK och Cykelköket. Skytteholmsparken öppnar redan 11.00 med fika och möjlighet att grilla redan under dagen.

#iSolna - mötesplats för unga

Solna stads fritidsenhet gör en gemensam sak i att bygga upp en ung mötesplats med det bästa från stadens alla ungdomsverksamheter. Som ung i Solna har du möjlighet att denna kväll få ta del av vårt utbud. Möt de inspirerande ledarna från alla våra fritidsgårdar och våra satsningar för äldre tonåringar.

Få en inblick i vårt internationella arbete, vårt likabehandlingsarbete, våra konstprojekt, vårt levande musikliv. Det kommer att bjudas på dans, musik och poesi i olika former på firandets lilla scen i anslutning till #iSolna.

Välkommen in på ett spel med chans att träffa nya vänner. Ta del av en parkouruppvisning eller spontanfotbollturnering på pitchen. Vi står för uppkoppling och en chans att ladda din telefon i vårt trådlösa och uppkopplade tält under hela arrangemanget.

Färgfyrverkeri med Zirkus Loko-Motiv

Zirkus Loko-Motiv målar i storformatZirkusfamilen dyker ner i det sprakande valborgsfirandet och bjuder in barn och unga till ett gemensamt färgfyrverkeri i storformat. Måla det du känner eller låt penseln bara föra dig in i fantasins outgrundliga bildvärld. Zirkusens professionella konstnärer finns som handledning, och allt du behöver finns på plats: färg, penslar, skydd för kläderna. Välkommen, hälsar Ylva Törnlund, Jan Lambert och Torbjörn Berg.

Några rader om...

Sunlight Chorus - en strålande showkör!
Sunlight Chorus är en kvinnlig show- och barbershopkör som består av ca 40 sångerskor med mycket utstålning, värme och energi. Körledare och dirigent är Veronica Johansson.
www.sunlightchorus.se Under valborgsfirandet kommer de bjuda på allt från populärmusik, soul, rock, ballader och förstås vårsånger.

Årets vårtalare, Ninni Reinebo.
Ninni Reinebo Engström är född, uppvuxen och bosatt i Solna, men är kanske mest känd som "Överjärva-Ninni". För 20 år sedan fick hon i uppdrag av Solna stad att vara med och starta Solna naturskola på Överjärva gård, där hon fortfarande arbetar som lärare. Ninni arbetar för att alla barn och ungdomar i Solna ska växa upp till natur- och miljömedvetna medborgare, som med kunskap, känsla och insikt, kan fatta kloka beslut för jordens framtid och för sina egna liv.

Solna Brass
Solna Brass har spritt glädje med blåsinstrument och slagverk sedan 1970 och är still going strong på väg mot 50-årsjubiléet. Förutom att sätta Solna på den musikaliska kartan genom framgångar på konserter och turneringar både i Sverige och utlandet, spelar Solna Brass regelbundet även i hemstaden Solna. Och nu är det alltså dags igen på årets valborgsfirande. Missa inte!

Överst: Sunlight Chorus, Ninni Reinebo. Underst: Solna Brass.

Kören Evergreen
Solnas egen pensionärskör sjunger in våren tillsammans med publiken genom att leda oss i allsång. Kören har under april månad också övat in sånger tillsammans med Ahmad Fahim, Zaki, Ahmad Shah och Alireza - flyktingungdomar från Afghanistan. Här på Valborg hör vi inte bara deras sånger utan vi ser också ett möte bortom ålder, kön och nationalitet. Integrationsprojektet är ett samarbete mellan Solna Ungdomscafé och Black Sheep, Solna Stad.​

Kören Svea
Kören Svea är en fyrstämmig damkör med tjejer i åldrarna 20-35 år. Tidigare var de en studentkör tillhörande Juridiska föreningen och Socialhögskolan, men är numera en fristående kör som repeterar i Bergshamra kyrka. Repertoaren är en blandning bestående av bland annat klassisk musik, svensk och internationell körlyrik, folkmusik och jazz.

Solna kulturskola
Streetlinje 1 & 2
har dansat i cirka fyra år på Solna kulturskola och är i åldrarna 12-16 år. De brinner för dansen och har valt att satsa extra mycket på streetdance. Många i gruppen tränar på kulturskolan flera gånger i veckan. Deras signum är "mycket attityd och dansglädje".
Musikallinjen älskar att sjunga, dansa och spela teater, de är i åldrarna 12-15 år. Bäst trivs de "på scenen" och i mötet med publiken. Deras nya musikal "Kaos i kastrullen" har premiär 10 maj på Solna kulturskola.

Överst: Kören Svea och Solna kulturskolas elever. Underst: Kören Evergreen.

--------------------------------------------------------------------------

Vattentornet i Hagalund

Försäljning av korv, kaffe, te och bulle.
Arr: Föreningen Ett Levande Hagalund.
Läs mer

Firandet börjar kl 19, elden tänds kl. 19.45.

--------------------------------------------------------------------------

Ulriksdals slott

Valborgsmässokonsert på Confidencen, Ulriksdals slottsteater kl 19.30, värd: Kjerstin Dellert. Stockholms Kammarkör. Biljetter 160 kr, bokas på confidencen.se

Elden tänds och Stockholms kammarkör sjunger in våren i Ulriksdals Slottspark kl 21

--------------------------------------------------------------------------

Järvastaden

Körsång av Music Kidz, karusell, ansiktsmålning och godisregn av ICA Nära. Lokala idrottsföreningar står för försäljning av varmkorv, choklad, kaffe, bullar.
Läs mer på Järvastadens hemsida

Firande från kl 18. Elden tänds kl 20
Jaktvillan, Järvastaden, Gunnarbovägen 91

--------------------------------------------------------------------------


Dela: