Enkel datorkunskap i biblioteket i Solna centrum

Känner du någon som skulle ha glädje och nytta av att lära sig grundläggande datorkunskap? Till exempel hur man söker på nätet, skaffar en e-postadress och använder textverktyget Word. Skicka den personen till biblioteket i Solna centrum den 4 och 6 oktober så hjälper vi till!

Äldre kvinna som använder en ipad

Den 4 och 6 oktober kommer medarbetare från Solna stad finnas på plats på bottenplan i biblioteket i Solna centrum för att hjälpa solnabor med grundläggande datorkunskap. Till exempel hur man söker på nätet, skaffar en e-postadress och använder textverktyget Word. På samma plats kan du få reda på hur du lånar e-böcker, läser tidningar och tidskrifter via bibliotekets webb och hur du hittar gamla bilder från Solna i det historiska arkivet.

Samtidigt kan du som vill lära dig mer om e-tjänsterna på solna.se/etjanster komma till entréplanet i Stadshuset. E-tjänsterna kan användas när du t.ex. vill ställa ditt barn i förskolekö eller ansöka om parkeringstillstånd i Solna. Vi kan även guida dig som vill ansöka om bygglov. För den som har allmänna frågor om bygglov ges även möjlighet att träffa en bygglovsarkitekt mellan kl. 16-17 båda de aktuella dagarna.

Varmt välkomna!

Tid och plats

Tid: 4 och 6 oktober kl. 13-17 (kl. 16-17 finns bygglovsarkitekt på plats i Stadshuset)
Plats: Solna stadshus, Stadshusgången 2 (entréplan), och biblioteket i Solna centrum (entréplan)

En del av den nationella eMedborgarveckan

Aktiviteterna de här två dagarna är en del i kampanjen eMedborgarveckan, som Solna stad anslutit sig till.

eMedborgarveckan är en nationell kampanjvecka där e-tjänsternas tillgänglighet är i fokus. eMedborgarveckan äger rum den 3-9 oktober och är en chans att samordna insatser som främjar ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet. Kampanjen arrangeras av Digidelnätverket med finansiellt stöd från IIS (Internetstiftelsen i Sverige).

Dela: