Drakägg invigs med drakparad

Drakäggen i Skytteholmsparken får sin officiella nyinvigning efter restaureringen nu på fredag, 20 januari. En parad med små och stora drakar inleder evenemanget. På torsdag ger biblioteket en workshop där man kan tillverka sin drakdräkt.

Drakägg, nyinstallation i Skytteholmsparken januari 2017

Nio år efter invigningen har den populära lekskulpturen Drakägg genomgått en fullständig teknisk renovering. Nu är äggen på plats igen, mer slitstarka denna gång. På äggskalen kan man urskilja några stjärnbilder som formas av de inbyggda lamporna.

Drakparad till invigningen

Drakäggen ligger på sin ursprungliga plats centralt i Skytteholmsparken, där de invigdes på Barnens dag 2007. Den 20 januari 2017 blir det en nyinvigning, denna gång i form av en drakparad. Paraden utgår från busstorget i Solna centrum kl 10.

Gör din egen drakdräkt

Den som vill göra en drakdräkt och kanske delta med på invigningsparaden, är välkommen till blioteket i Solna centrum kl 15-17 på torsdag. Då anordnas en drakworkshop, där man får förvandla en enkel papperssäck till en snäll, spännande, ruskig eller kanske till och med eldsprutande drake i en skapande verkstad.

Gjutaren Olle Skoglund med Nikolina Ställborn, en av Drakäggs skapare.

Barnen från förskolan Gomorronsol invigde Drakägg på Internationella Barndagen 2007. Till nyinvigningen kommer en ny generation förskolebarn att delta, många utklädda till drakar denna gång.

Dela: