Nyheter - Kultur & bibliotek

Carinne Löfgren-Williams har gått bort

18 augusti 2017

Konstnären och författaren Carinne Löfgren-Williams blev 88 år gammal. Många solnabor har tagit del av hennes kulturgärning, som i över ett halvt sekel hade sitt centrum i hemmet på Stocksundstorps gård. Vi minns Carinne med värme, som en färgstark personlighet som stod upp för konsten, andligheten och vikten av medmänsklighet.

Kulturskolans kurskatalog online från 7 augusti

7 augusti 2017

Studyalong heter e-tjänsten som gör kontakten mellan elever, föräldrar och kulturskola enklare, snabbare och tydligare. Ansökningar, bekräftelser, betalningar med mera får en sammanhållen hantering via en sökbar kurskatalog på webben.

Två premiärer på Augustendalsteatern

3 augusti 2017

Friluftsteatern i Augustendal är en sommartradition man inte får missa. I år spelas Astrid Lindgrenklassikern Rasmus på luffen och det komiska skärgårdsdramat Halte Lena och vindögde Per. Biljettförsäljningen är i full gång - säkra era platser!

Biblioteket flyttar ut

3 augusti 2017

Veckorna 32 och 33 är du välkommen till sommarbiblioteket. Bokvagnen rullar då ut måndag-torsdag kl 13-15, först i Skytteholmsparken (vecka 32) och sedan i parker och lekplatser runtom i Bergshamra (vecka 33) och sedan i . Här kan du låna böcker, få ett boktips eller kanske lyssna på en saga. Vid dåligt väder är du välkommen att besöka oss inne på biblioteken i stället.

Parkteatern kommer till Skytteholmsparken

29 juni 2017

Beyoncé och boxning blandas i en explosiv föreställning skapad av det 23-åriga stjärnskottet Maria Nohra. En komisk och känsloladdad monolog om att växa upp med en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. Om kärleken till en mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.

Drop in-bröllop på Olle Olsson Hagalund

7 juni 2017

Fredagen den 16 juni kl 12-16 öppnar Olle Olsson Hagalund-museet upp för drop-in bröllop. Ett unikt tillfälle att gifta sig i en av Solnas mest färgstarka och romantiska kulturmiljöer!

2017 års kulturstipendier delades ut på nationaldagen

7 juni 2017

2017 års kulturstipendier från Solna stad föräras tre personer som utmärkt sig inom litteratur, konst respektive teater: Sanna Samuelsson, Lisa Trogen Devgun och Marit Lundström. En hedersutmärkelse delades också ut till musikern Ahmadu Jah. Stipendierna delades ut under nationaldagsfirandet i Hagaparken.

Fira nationaldagen i Hagaparken

30 maj 2017

Ta med vänner och familj och fira nationaldagen i Hagaparken med en picknick i det gröna. Kungliga Operan och Solna kulturskolas barnkör underhåller från scenen med balett, musik och allsång. I parken ordnas visningar, barnen kan prova på balett och andra aktiviteter, och Solna stads kulturstipendium delas ut.

Kulturskolan sätter kulturell guldkant på fotbollsfesten

22 maj 2017

Över 400 av Solna kulturskolas elever uppträdde i helgen i Kungsträdgården på den officiella Fan Zone som byggts upp inför Europa League-finalen på Friends Arena på onsdag. Elever från Solna kulturskola kommer att medverka under öppningsceremonin som flaggbärare samt delta vid den tysta minuten som kommer att hållas i arenan för att hedra offren i Manchester.

MERÖPPET på Bergshamra bibliotek begränsas

10 maj 2017

Från och med onsdag 10 maj begränsas MERÖPPET till timmarna på förmiddagarna före de bemannade öppettiderna. Beslutet är en konsekvens av de senaste månadernas ordningsstörningar och beräknas gälla till 31 augusti.

Solnas bibliotek uppgraderar webben

26 april 2017

Bibliotekens digitala besökare möts av ett nytt utseende på solna.se/bibliotek sedan onsdag 26 april. Uppgraderingen innebär bland annat nytt utseende och bättre användbarhet på mobiltelefon och andra digitala plattformar. Det blir också lättare att logga in.

Fira valborg i Solna

24 april 2017

Välkommen att fira vårens ankomst vid någon av majbrasorna i Solna. Eldar finns på fyra platser. Hagalund, Järvastaden, Skytteholmsparken och Ulriksdals slott.

Ny biblioteksplan antagen - biblioteken ska öppna dörrarna till Solna

7 april 2017

Kultur- och fritidsnämnden har antagit en ny biblioteksplan för Solna stad. Planen är ett inriktningsdokument för Solna stadsbiblioteks verksamhet och gäller för åren 2017-2023. Solna, en av Sveriges snabbast växande kommuner med en ökande andel barnfamiljer, får nu en biblioteksplan med särskilt fokus på barn och ungas tillgång till biblioteksutbud och aktiviteter som inspirerar till ökad läsning. Ett annat prioriterat område är bibliotekens arbete med att stödja nya svenskars integration.

Följ med på Ozzys tidsresa i Huvudsta

4 april 2017

Hunden Ozzy hamnar plötsligt 100 år tillbaka i tiden. Han måste passera ett antal personer och platser i gamla svartvita foton innan han kommer tillbaka till sin egen tid. Utställningen På vift i Huvudsta kan nu ses som bildspel på Youtube.

Olle Olsson Hagalund-muséet har öppnat för säsongen

30 mars 2017

Sedan 2 april är säsongen igång i Olle Olsson Hagalund-museet, nu med en mer familjeinriktad profil. Upptäck konstnärshemmet med barnets blick - missa inte programmen under maj månad!

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 15 , Nästa

Filtrera nyheter