Musik

Solna har ett levande musikliv med en månghundraårig musikhistoria och ungdomar som förvaltar och förnyar den moderna musiken, på egen hand och i stadens egna verksamheter.

Solna är en av den svenska rockhistoriens huvudstäder, med rockklubben Apromus som blev en informell ungdomsgård, Gräsrocks klassiska utomhuskonserter och med ett legendariskt band som The Nomads på meritlistan.

Spela och lyssna på musik idag

Även idag finns många möjligheter för ungdomar att spela och lyssna på musik i Solna. Du kan lära dig spela elgitarr på någon av kulturskolans kurser, spela trummor på Byparkens kvartersgård, spela in en låt du skrivit själv på Q-lan eller möta proffsmusiker som repeterar på Black Sheep. Du kan också gå på en konsert med någon av rockens stjärnor i Solnahallen.

Klassisk musik i Solna

Även för dig som föredrar klassisk musik finns många möjligheter i Solna. Solna Kulturskola fortsätter att fostra blivande klassiska musiker i sin omfattande kursverksamhet, och här ges möjligheter till framträdanden i små och stora sammanhang. Confidencen är en levande musikteater, och du kan till och med träffa Carl Michael Bellman personligen i samband med Hagadagen som firas på försommaren i Nationalstadsparken.

Dela:

Lämna synpunkter på sidan

Fyll i detta formulär för att ge synpunkter på sidans innehåll.

Skicka en kopia

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

Skicka meddelande till Kultur- & fritidsförvaltningen