Stocksundstorps gård

Stocksundstorps gård i Stocksundstorp vid Bergshamra har i många år varit spelplats för de kulturella och musikaliska salonger som konstnären Carinne Löfgren-Williams arrangerar med gårdens vänförening och andra kulturaktörer.

Carinnes dotter, sångerskan och låtskrivaren Caroline Williams, är ofta medarrangör och medverkar i gårdens kulturaktiviteter. För Carinne själv, som bor i 1700-talsvillan sedan 1960, är vårsalongerna emellertid bara en del av engagemanget för kulturen. Bevarandet av själva huset, med dess stora trädgård och 300-åriga lindallé, är kanske hennes främsta bidrag till Solnas kulturhistoria.

2009 invigdes här också en permanent skulpturpark, med verk av bland andra Mikael Fare och Atis Zarins och Carinne själv. Utställningen kan alltid beskådas i samband med programpunkterna.

2010 firade kulturverksamheten på gården 50-årsjubileum. I samband med jubiléet gav Carinne också ut sin nyskrivna bok "Själaspis - en gård, mitt öde" om gården och dess historia.

Plats för meditation, bröllop och dop

Förutom passionen för konst och kultur, anammar Carinne ett holistiskt synsätt som vill förena det naturvetenskapliga och det andliga. Träffarna i trädgården kan därför också ha inslag av både filosofisk, andlig och idéhistorisk karaktär.

Adress

Konvaljstigen 4, T-bana Bergshamra, uppgång Stocksundstorp. Buss 509, 540
För mer information: carinnelw@gmail.com, www.carinne.nu

Dela: