Konst och hantverk

Konst

Solna stad äger en omfattande konstsamling, cirka 4 200 verk, varav över 50 offentliga verk finns i gatumiljön, i parker och vid skolor. I många av stadens inomhusmiljöer kan du också njuta av stora delar av konstsamlingen. I stadens verksamheters lokaler hänger en del, och i stadshusets salar, korridorer och tjänsterum finns annat.

Köpa in konst

Om du vill föreslå konst som du tycker att Solna stad ska köpa in vänder du dig till stadens konstsekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen. Det är kultur- och fritidsnämnden som bestämmer vad som ska köpas in. När det handlar om att köpa in konst som ska finnas utomhus samråder nämnden i första hand med konstsekreteraren.

Konstsamlingen finns på webben

Ett webbaserat register över stadens konst är under uppbyggnad med start vintern 2013. Här kan man söka efter de verk som redan är inlagda och se hur de ser ut. En kartfunktion byggs också upp, där man kan se var offentliga konstverk är placerade i Solna.

Direktadressen är solna.se/konstsamlingen.

Hantverkstäder i Kvarteret Odin

Hagalunds keramikverkstad är öppen fyra dagar i veckan, med kurstider för barn vissa eftermiddagar.
Hagalunds keramikverkstad

Hagalunds läderverkstad är öppen torsdagkvällar. Du är välkommen att utan föranmälan prova på läderhantverk under kunnig handledning. Lär dig göra en väska, plånbok, bälte, bokomslag, eller kanske ett smycke. Upptäck möjligheterna!
Hagalunds läderverkstad

Dela: