Kalender - Kultur & bibliotek

Onsdag 24 augusti Dubbelkonsert på Kafé Sjöstugan: Anders von Hofsten och Among Lynx

Anders von Hofsten är soulsångaren från Malmö som älskar allt som svänger. Till Kafé Sjöstugan har han med sig multimusikanterna Olle Linder, Per Ekdahl och Ola Bothzén. Tillsammans bjuder de musik från nya skivan Cosmic Lullabies som släpptes i maj, det blir akustisk soul med smak av både Latinamerika och Afrika. Among Lynx experimenterar med rock och American folk där resultatet blir en resa mellan western, urskog och storstadens smutsiga avenyer. Med sina djupa rötter i blues och soul spelar Moa Brandt, Tove Brandt, Elin Öberg och Evami Ringqvist efter devisen tungt,svängigt och smutsigt.

Kl.19:00 - 20:30

Kafé Sjöstugan, Pipers väg 22

Torsdag 25 augusti Sommarbokskalas

Vi avslutar Sommarboken med ett kalas där vi fikar, pratar böcker och gör egna bokmärken. Lämna in en eller flera presentationer av böcker som du har läst och få en bok som belöning för din insats. Kanske kommer just en av dina presentationer att publiceras på bibliotekets hemsida. Om du inte kan komma på Sommarbokskalaset kan du lämna in dina presentationer på något av biblioteken i Solna när som helst t.o.m. 31 augusti, så får du din bokgåva på en gång.
Bergshamra bibliotek, föranmälan: bergshamra.biblioteket@solna.se
Biblioteket i Solna C, föranmälan:anmalanbibliotek@solna.se

Kl.15:00 - 16:00

Bergshamra bibliotek/Biblioteket i Solna C

Torsdag 25 augusti Sommarteater i Augustendal

Komedin "Fnurra på tråden!" Fem kärlekskranka damer handskas på olika sätt med fenomenet "karlar", utan en enda karl på scenen. Längtan, minnen, sol och vår i denna sommarföreställning på Augustendalsteatern.
Biljetter köps via www.teatersat.se, hos Huvudstagrillen på Sundbybergsvägen i Solna, eller i biljettkassan som öppnar 1 timme innan föreställning.

Kl.18:30 - 20:00

Augustendalsteatern, Huvudsta Allé 21

Torsdag 25 augusti Näktergalarna

En magisk, musikalisk berättelse om de tre svenska operastjärnorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe. Med operatrion Divine: Caroline Gentele, Jacqueline Miura och Gabriella Lambert-Olsson. Berättare/spökröst: Sven-Bertil Taube, vid flygeln Michael Engström/Henrik Måwe.
Biljetter 280 kronor.

Kl.19:00 - 20:00

Confidencen Ulriksdals Slottsteater

Fredag 26 augusti Adagios from the Heart

Klarinettkonsert med Marcus Forss, biljetter 220 kr

Kl.19:00 - 20:00

Confidencen Ulriksdals Slottsteater

Lördag 27 augusti Skytteholmsparkens dag med loppis

En fest för stora och små. Hyr ett loppisbord för 150 kr. Kom och träffa representanter från olika föreningar, företag och politiska partier. För de små finns det hoppborg, musik med mera. Grillen är igång och caféet är öppet.

Kl.11:00 - 16:00

Skytteholmsparken

Lördag 27 augusti Skytteholmsparkens dag

En fest för stora och små. Loppis, musik, hoppa hoppborg eller träffa fåren från Överjärva gård. Grillen är igång och caféet är öppet.

Kl.11:00 - 16:00

Skytteholmsparken

Lördag 27 augusti Hagalundsdagen

Hagalunds torg är centrum för årets upplaga av den populära Hagalundsdagen. Scenprogrammet är fullmatat med sång- och musikuppträdanden av olika slag. Dessutom försäljning, lotteri, hoppborg med mera.
Arr: Föreningen Ett Levande Hagalund.

Kl.12:00 - 16:00

Hagalunds torg

Lördag 27 augusti Teater SAT: LasseMajas Detektivbyrå och Sommarmysterierna

Ett spännande äventyr utspelar sig på Augustendalsteaterns scen i sommar. LassaMajas Dektektivbyrå åtar sig ett mystiskt fall. Från 5 år och uppåt. Längd ca 60 min. En samproduktion mellanTeater SAT och Lilla Parken.
Biljetter 160kr. www.teatersat.se

Kl.13:30 - 15:30

Augustendalsteatern, Huvudsta Allé 21

Lördag 27 augusti Marionettteatern: Sagan om den lilla farbron

Marionetteatern kommer på besök till alla barn med "Sagan om den lilla farbrorn", en berättelse fritt efter Barbro Lindgren.

Kl.15:00 - 16:00

Kafé Sjöstugan, Pipers väg 22

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa

Sök händelser

Begränsa till kategori