Kultur & bibliotek

Elever från kulturskolan inviger Europa Leaguefinalen med Axwell Λ Ingrosso

UEFA Europa League-finalen 2017 avgörs den 24 maj på Friends Arena. I en spektakulär show tillsammans med kulturskolorna i Stockholm och Solna kommer den grammisnominerade DJ-duon Axwell Λ Ingrosso sätta stämningen inför avspark. Duon återvänder därmed till Friends Arena i hemstaden Stockholm för ett exklusivt framträdande.

 • Vänortsgåvor berättar om Solnas internationella arbete

  Solna har fyra vänorter och två samarbetsorter. Sedan 1950-talet har utbyten, studieresor och andra samarbeten knutit dessa städer närmare varandra på olika sätt. De gåvor som utväxlats under träffarna vittnar om dessa kontakter. Nu finns de att se på biblioteket i Solna centrum.

 • Kulturskolans nya e-tjänst ger många fördelar

  Studyalong heter e-tjänsten som ska göra kontakterna mellan elever, föräldrar och kulturskola enklare, snabbare och tydligare. Ansökningar, bekräftelser, betalningar med mera får en sammanhållen hantering via webben. Målet är att ha systemet på plats inför höststarten 2017.

 • Bergshamraskolans aula nyinvigd med dans, konst och musik

  Fredagskvällen den 17 februari blev höjdpunkten på en period med konst, kultur och teknisk upprustning - och samtidigt startskott för en mer tillgänglig aula för elever i Bergshamra.

 • Sök Solna stads kulturstipendium

  Solna stads kulturstipendium delas ut vartannat år till person som är folkbokförd i Solna eller vars kulturella verksamhet har eller har haft stor betydelse för staden. Ansökningsperioden för 2017 är 6 februari - 13 mars.

 • Kulturskolan flyttar till Parkskolan i augusti 2017

  Kulturskolans verksamhet på Storgatan 32 i Huvudsta flyttar till Parkskolan, f.d. Fridhemsskolan, i augusti 2017, läs mer >>

 • Läs tidningar och tidskrifter från hela världen - gratis!

  Genom tjänsten PressReader får du tillgång till över 5000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 100 länder på över 60 olika språk - helt gratis genom ditt digitala bibliotek! Allt du behöver är ett bibliotekskort. Torsdag 9 februari kl 15-17 kan du få hjälp att komma igång på biblioteket i Solna centrum.

 • Kulturkalender för februari-mars

  Nu är det dags att lägga sin egen kalender bredvid den färska kulturkalendern för de närmaste veckorna, och se till att man inte missar något! Häng med i kulturutbudet, antingen genom att hämta kalendern eller följa våra digitala kanaler.

 • Det finns många nya solnabor som vill träffa just dig!

  Träffa en ny vän genom Solna stadsbiblioteks projekt Låna en Solnabo! Du som är ny i Solna kan möta nya vänner, prata svenska eller dela ett intresse. Och du som bott länge i Solna kan ta chansen att möta en människa från en annan kultur.