Kultur & bibliotek

Bergshamraskolans aula nyinvigd med dans, konst och musik

Fredagskvällen den 17 februari blev höjdpunkten på en period med konst, kultur och teknisk upprustning - och samtidigt startskott för en mer tillgänglig aula för elever i Bergshamra.

 • Sök Solna stads kulturstipendium

  Solna stads kulturstipendium delas ut vartannat år till person som är folkbokförd i Solna eller vars kulturella verksamhet har eller har haft stor betydelse för staden. Ansökningsperioden för 2017 är 6 februari - 13 mars.

 • Kulturskolan flyttar till Parkskolan i mitten av maj 2017... läs mer >>

  Kulturskolans verksamhet på Storgatan 32 i Huvudsta flyttar till Parkskolan, f.d. Fridhemsskolan, i mitten av maj vårterminen 2017.

 • Läs tidningar och tidskrifter från hela världen - gratis!

  Genom tjänsten PressReader får du tillgång till över 5000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 100 länder på över 60 olika språk - helt gratis genom ditt digitala bibliotek! Allt du behöver är ett bibliotekskort. Torsdag 9 februari kl 15-17 kan du få hjälp att komma igång på biblioteket i Solna centrum.

 • Kulturkalender för februari-mars

  Nu är det dags att lägga sin egen kalender bredvid den färska kulturkalendern för de närmaste veckorna, och se till att man inte missar något! Häng med i kulturutbudet, antingen genom att hämta kalendern eller följa våra digitala kanaler.

 • Det finns många nya solnabor som vill träffa just dig!

  Träffa en ny vän genom Solna stadsbiblioteks projekt Låna en Solnabo! Du som är ny i Solna kan möta nya vänner, prata svenska eller dela ett intresse. Och du som bott länge i Solna kan ta chansen att möta en människa från en annan kultur.