Kultur & bibliotek

Sommarlovsprogrammet - det finns alltid något att göra!

Det tryckta sommarlovsprogrammet delas ut till eleverna i årskurs 3-9 i alla solnaskolor i slutet av vecka 22. Programmet finns också i begränsad upplaga att hämta på bibliotek och fritidsanläggningar samt i Solna centrum och Solna stadshus. Det kan också laddas hem i pdf-format härifrån: solna.se/sommarlov. Här finns också eventuella sena tillägg och korrigeringar till programmet.

 • Drop in-bröllop på Olle Olsson Hagalund

  Fredagen den 16 juni kl 12-16 öppnar Olle Olsson Hagalund-museet upp för drop-in bröllop. Ett unikt tillfälle att gifta sig i en av Solnas mest färgstarka och romantiska kulturmiljöer!

 • 2017 års kulturstipendier delades ut på nationaldagen

  2017 års kulturstipendier från Solna stad föräras tre personer som utmärkt sig inom litteratur, konst respektive teater: Sanna Samuelsson, Lisa Trogen Devgun och Marit Lundström. En hedersutmärkelse delades också ut till musikern Ahmadu Jah. Stipendierna delades ut under nationaldagsfirandet i Hagaparken.

 • MERÖPPET på Bergshamra bibliotek begränsas

  Från och med onsdag 10 maj begränsas MERÖPPET till timmarna på förmiddagarna före de bemannade öppettiderna. Beslutet är en konsekvens av de senaste månadernas ordningsstörningar och beräknas gälla till 31 augusti.

 • Solnas bibliotek uppgraderar webben

  Bibliotekens digitala besökare möts av ett nytt utseende på solna.se/bibliotek sedan onsdag 26 april. Uppgraderingen innebär bland annat nytt utseende och bättre användbarhet på mobiltelefon och andra digitala plattformar. Det blir också lättare att logga in.

 • Kulturskolan flyttar till Parkskolan 2018

  Kulturskolans verksamhet på Storgatan 32 i Huvudsta flyttar till Parkskolan (tidigare Fridhemsskolan) 2018, läs mer >>

 • Ny biblioteksplan antagen - biblioteken ska öppna dörrarna till Solna

  Kultur- och fritidsnämnden har antagit en ny biblioteksplan för Solna stad. Planen är ett inriktningsdokument för Solna stadsbiblioteks verksamhet och gäller för åren 2017-2023. Solna, en av Sveriges snabbast växande kommuner med en ökande andel barnfamiljer, får nu en biblioteksplan med särskilt fokus på barn och ungas tillgång till biblioteksutbud och aktiviteter som inspirerar till ökad läsning. Ett annat prioriterat område är bibliotekens arbete med att stödja nya svenskars integration.

 • Följ med på Ozzys tidsresa i Huvudsta

  Hunden Ozzy hamnar plötsligt 100 år tillbaka i tiden. Han måste passera ett antal personer och platser i gamla svartvita foton innan han kommer tillbaka till sin egen tid. Utställningen På vift i Huvudsta kan nu ses som bildspel på Youtube.