Kultur & bibliotek

Snart lyser drakäggen igen

Lekskulpturen Drakägg invigdes på Internationella Barndagen, 1 oktober 2007. Utformningen var ett resultat av ett konstprojekt kring barn och lekmiljöer som arkitekten Maya Mårtensson och konstnären Nikolina Ställborn genomfört med förskolan Gomorronsol med stöd av Solna stad. Nu har kultur- och fritidsnämnden beslutat byta ut drakäggen.

 • Dysleximässan i Solnahallen

  Fredagen och lördagen den 21 och 22 oktober har du möjlighet att lära dig mer om läs-, skriv- och räknesvårigheter i Solnahallen. Ta del av föreläsningar, workshops och utställare.

 • Solnaelever i kreativt projekt med Kungliga Operan

  "Berätta din historia" är temat för en kreativ process i fyra steg, som mellanstadieelever på Tallbackaskolan genomgått under ledning av artister och pedagoger från Operan.

 • Bergshamra bibliotek stänger för renovering 10-30 oktober

  Den påbörjade renoveringen av biblioteket i Bergshamra centrum går in i en intensivare fas. Biblioteket är därför stängt måndag 10 oktober till söndag 30 oktober. Under perioden 17-26 oktober finns ett urval böcker och andra medier i tillfälliga lokaler på Rådjursstigen 1 (bredvid Apoteket). Detta "pop-up-bibliotek" har samma öppettider som vanligt. Under hela perioden 10-30 oktober är dock MERÖPPET-funktionen avstängd.

 • Forskare från Karolinska föreläser på biblioteket

  Solna stadsbibliotek fortsätter erbjuda avgiftsfria föredrag med forskare från Karolinska Institutet som presenterar sina ämnen på ett populärt och tillgängligt sätt. I höst ges två föreläsningar. Den första handlar om träning, gener och hälsa och hålls på biblioteket i Solna centrum torsdag 29 september kl 18.

 • Muralmålningar i Hagalund

  Under september 2016 har två muralmålningar uppförts i Hagalunds arbetsplatsområde. Den argentinska konstnären Agustina Zaballa har målat i gång- och cykeltunneln under Solnavägen och solnabaserade Vickan har uppfört en väggmålning på en transformatorstation på Åldermansvägen.

 • Upptäck konst- och kulturstråket i Hagalund

  Hagalundsdagen och Black Sheeps utomhuskonsert i förra veckan var bara början på sensommarens kulturhändelser i Hagalund. Fram till 18 september fylls det på med flera evenemang i stadsdelen, som nyöppningen av Olle Olsson Hagalundmuséet, konstvisningar, konserter, danserbjudanden, med mera.

 • Nu pratar vi park – utvecklingsprojekt för unga i Nationalstadsparken

  Vad ser en 15-åring för värde i Ekotemplet? Vilka röster berättar om parkens betydelse? Med start efter sommaren erbjuds Solna stads högstadieelever ett nytt kulturprogram med Nationalstadsparken som arena för nyskapande pedagogik.