Kultur & bibliotek

Tyck till om Solnas bibliotek

Kultur- och fritidsförvaltningen ska ta fram en ny biblioteksplan som kommer att gälla för åren 2017-2023. Solnabor får nu chansen att ge sina synpunkter på biblioteken i Solna, som kan vägas in i arbetet med den nya biblioteksplanen.

 • Animationsverkstad på Bergshamra bibliotek

  Du som är 7 år och uppåt är varmt välkommen att prova på ANIMATION lö 10 dec kl 12-14.30, Bergshamra bibliotek. Bild- och medielärarna på Solna kulturskola ser fram mot en riktigt spännande dag!

 • NYA CHANSER ATT SE UTSTÄLLNINGEN! Skytteholmsparkens 1900-tal i fotoutställning

  Efter vernissagen har många efterfrågat fler chanser att se fotografierna. Skytteholmsparken visar dem därför igen de två återstående lördagarna i december. Välkommen in för en nostalgisk fika!

 • Egil Malmsten har gått bort

  Konstnären och solnaprofilen Egil Malmsten har gått bort. Han somnade in den 15 november, dagen före sin 95-årsdag.

 • Finlands självständighetsdag 6/12

  Uppmärksamma Finlands 99:e självständighetsdag med en stämningsfull kväll på biblioteket i Solna Centrum. Tänd minnesljus och smaka finska delikatesser. Ta del av musik, film och litteratur från Finland.

 • Det finns många nya solnabor som vill träffa just dig!

  Träffa en ny vän genom Solna stadsbiblioteks projekt Låna en Solnabo! Du som är ny i Solna kan möta nya vänner, prata svenska eller dela ett intresse. Och du som bott länge i Solna kan ta chansen att möta en människa från en annan kultur.

 • Solna Brass bäst i Sverige

  Den solnabaserade blåsorkestern tog hem guldet i Elitdivisionen när Svenska Brassbandsmästerskapet avgjordes i Värnamo. Vinsten innebär att Solna Brass representerar Sverige vid European Brass Band Championships i Belgien våren 2017. Även enskilda instrumentalister från Solna Brass fick utmärkelser.

 • Snart lyser drakäggen igen

  Lekskulpturen Drakägg invigdes på Internationella Barndagen, 1 oktober 2007. Utformningen var ett resultat av ett konstprojekt kring barn och lekmiljöer som arkitekten Maya Mårtensson och konstnären Nikolina Ställborn genomfört med förskolan Gomorronsol med stöd av Solna stad. Nu har kultur- och fritidsnämnden beslutat byta ut drakäggen.