Kultur & bibliotek

Julkalabaliken är här igen!

Solna kulturskolas stora föreställning Julkalabalik är i Solna ett tecken på att julsäsongen närmar sig. Fredag 24 november är det återigen dags för kulturskolans elever och pedagoger att sammanstråla i en sprakande föreställning med dans, musik, bild, sång, teater... Ja, en härlig show helt enkelt.

 • Solna kulturskola på Friends Arena!!

  Danselever från Solna kulturskola och Stockholms kulturskola inledde landskampen mellan Sverige och Luxenburg.

 • Teaterkurs på lördagar? Ja, det är sant!

  Du som är född 2008-2011 är välkommen till vår spännande Svarta låda på Solna kulturskola, Storgatan 32.

 • Solnas integrationsprojekt uppmärksammas på Bokmässan

  Kultur- och fritidskommunalrådet Peter Edholm och bibliotekarien Anna Wieselberg är inbjudna till Bokmässan i Göteborg för att berätta om Solna stadsbiblioteks projekt "Låna en solnabo". Projektet går ut på att möjliggöra träffar mellan nyanlända solnabor med etablerade som vill dela med sig av sin stad och sig själva. Peter Edholm har själv varit en av många som blivit utlånade.

 • Återigen MERÖPPET på Bergshamra bibliotek

  Efter ett uppehåll över sommaren blir det från 1 september återigen möjligt att besöka biblioteket i Bergshamra utanför de bemannade öppettiderna för alla som ansluter sig till MERÖPPET-systemet.

 • Förnyad samverkan med Confidencen

  Solna stad och och Stiftelsen Ulriksdals slottsteater, känd som Confidencen, har förnyat sin överenskommelse om att tillgängliggöra Confidencen för Solnas barn och unga med särskild prioritering av nyanlända ungdomar utifrån kultur- och fritidsnämndens prioriterade mål.

 • Kulturaktiviteter ger framgång i språkinlärningen

  Att lära sig ett nytt språk kan innebära många utmaningar, det vet alla som nån gång provat. Under våren har Solna stad provat ett lite annorlunda upplägg för svenskinlärning på sfi-nivå.

 • Solna kulturskolas kurskatalog online!

  Sök i KURSKATALOGEN och se alla lediga platser direkt. När du valt och köpt din kurs har du din plats garanterad. Välkommen till Solna kulturskola hösten 2017!