Kultur & bibliotek

Ny biblioteksplan antagen - biblioteken ska öppna dörrarna till Solna

Kultur- och fritidsnämnden har antagit en ny biblioteksplan för Solna stad. Planen är ett inriktningsdokument för Solna stadsbiblioteks verksamhet och gäller för åren 2017-2023. Solna, en av Sveriges snabbast växande kommuner med en ökande andel barnfamiljer, får nu en biblioteksplan med särskilt fokus på barn och ungas tillgång till biblioteksutbud och aktiviteter som inspirerar till ökad läsning. Ett annat prioriterat område är bibliotekens arbete med att stödja nya svenskars integration.

 • Kulturkalender för april och maj

  Biblioteken, stadshuset och informationsdisken i Solna centrum är säkra ställen att hämta den tryckta kulturkalendern, som också finns på flera offentliga platser, med reservation för att den tar slut.

 • Följ med på Ozzys tidsresa i Huvudsta

  Hunden Ozzy hamnar plötsligt 100 år tillbaka i tiden. Han måste passera ett antal personer och platser i gamla svartvita foton innan han kommer tillbaka till sin egen tid. Utställningen På vift i Huvudsta kan nu ses som bildspel på Youtube.

 • Olle Olsson Hagalund-muséet säsongsöppnar med vårkänsla

  Med start söndag 2 april får Olle Olsson Hagalund-museet en mer familjeinriktad profil. Upptäck konstnärshemmet med barnets blick. Program för hela familjen kl 14-16.

 • Elever från kulturskolan inviger Europa Leaguefinalen med Axwell Λ Ingrosso

  UEFA Europa League-finalen 2017 avgörs den 24 maj på Friends Arena. I en spektakulär show tillsammans med kulturskolorna i Stockholm och Solna kommer den grammisnominerade DJ-duon Axwell Λ Ingrosso sätta stämningen inför avspark. Duon återvänder därmed till Friends Arena i hemstaden Stockholm för ett exklusivt framträdande.

 • Vänortsgåvor berättar om Solnas internationella arbete

  Solna har fyra vänorter och två samarbetsorter. Sedan 1950-talet har utbyten, studieresor och andra samarbeten knutit dessa städer närmare varandra på olika sätt. De gåvor som utväxlats under träffarna vittnar om dessa kontakter. Nu finns de att se på biblioteket i Solna centrum.

 • Kulturskolans nya e-tjänst ger många fördelar

  Studyalong heter e-tjänsten som ska göra kontakterna mellan elever, föräldrar och kulturskola enklare, snabbare och tydligare. Ansökningar, bekräftelser, betalningar med mera får en sammanhållen hantering via webben. Målet är att ha systemet på plats inför höststarten 2017.

 • Bergshamraskolans aula nyinvigd med dans, konst och musik

  Fredagskvällen den 17 februari blev höjdpunkten på en period med konst, kultur och teknisk upprustning - och samtidigt startskott för en mer tillgänglig aula för elever i Bergshamra.

 • Kulturskolan flyttar till Parkskolan i augusti 2017

  Kulturskolans verksamhet på Storgatan 32 i Huvudsta flyttar till Parkskolan, f.d. Fridhemsskolan, i augusti 2017, läs mer >>