Kultur & bibliotek

Snart lyser drakäggen igen

Lekskulpturen Drakägg invigdes på Internationella Barndagen, 1 oktober 2007. Utformningen var ett resultat av ett konstprojekt kring barn och lekmiljöer som arkitekten Maya Mårtensson och konstnären Nikolina Ställborn genomfört med förskolan Gomorronsol med stöd av Solna stad. Nu har kultur- och fritidsnämnden beslutat byta ut drakäggen.

 • Måns Wadensjö om sin bok "Människor i Solna"

  Med sina romaner om Vällingby och Solna har Måns Wadensjö fått stor uppmärksamhet och uppskattning. Tisdagen den 27 september kl 18 kommer han till biblioteket i Bergshamra centrum för att prata om sina böcker och framför allt den senaste: Människor i Solna.

 • Muralmålningar i Hagalund

  Under september 2016 har två muralmålningar uppförts i Hagalunds arbetsplatsområde. Den argentinska konstnären Agustina Zaballa har målat i gång- och cykeltunneln under Solnavägen och solnabaserade Vickan har uppfört en väggmålning på en transformatorstation på Åldermansvägen.

 • Dags att boka in sensommarens kulturupplevelser

  Film, filosofi, musik, kulturhistoria, konstutställningar, teater, litteraturträffar, bokbyten, muséer, sagostunder... Finns det någon kulturyttring som inte är representerad i höstens kulturkalender? Kolla själva!

 • Upptäck konst- och kulturstråket i Hagalund

  Hagalundsdagen och Black Sheeps utomhuskonsert i förra veckan var bara början på sensommarens kulturhändelser i Hagalund. Fram till 18 september fylls det på med flera evenemang i stadsdelen, som nyöppningen av Olle Olsson Hagalundmuséet, konstvisningar, konserter, danserbjudanden, med mera.

 • Nu pratar vi park – utvecklingsprojekt för unga i Nationalstadsparken

  Vad ser en 15-åring för värde i Ekotemplet? Vilka röster berättar om parkens betydelse? Med start efter sommaren erbjuds Solna stads högstadieelever ett nytt kulturprogram med Nationalstadsparken som arena för nyskapande pedagogik.

 • Biblioteket i Solna centrum blir inspelningsplats i höst

  Biblioteket i Solna centrum blir inspelningsplats för en serie om tio program som UR producerar i höst. Programmen riktar sig till nyanlända i Sverige och innehåller samhällsinformation. Inspelningarna startar i mitten av september.