Kultur & bibliotek

Teater på lördagar - javisst!

Teaterkurs på lördagar? Ja, det är sant!

Du som är född 2008-2011 är välkommen till vår spännande Svarta låda på Solna kulturskola, Storgatan 32. Sök på Teater och lördagar
i KURSKATALOGEN och köp din kurs här >>

 • Dags att boka in sensommarens kulturupplevelser

  Det finns väl knappast någon kulturyttring som inte är representerad i höstens kulturkalender? Kolla själva!

 • Återigen MERÖPPET på Bergshamra bibliotek

  Efter ett uppehåll över sommaren blir det från 1 september återigen möjligt att besöka biblioteket i Bergshamra utanför de bemannade öppettiderna för alla som ansluter sig till MERÖPPET-systemet.

 • Förnyad samverkan med Confidencen

  Solna stad och och Stiftelsen Ulriksdals slottsteater, känd som Confidencen, har förnyat sin överenskommelse om att tillgängliggöra Confidencen för Solnas barn och unga med särskild prioritering av nyanlända ungdomar utifrån kultur- och fritidsnämndens prioriterade mål.

 • Kulturaktiviteter ger framgång i språkinlärningen

  Att lära sig ett nytt språk kan innebära många utmaningar, det vet alla som nån gång provat. Under våren har Solna stad provat ett lite annorlunda upplägg för svenskinlärning på sfi-nivå.

 • Utställning på biblioteket i Raoul Wallenbergs anda

  I samband med Raoul Wallenbergs dag 27 augusti bjöd biblioteket i Solna centrum in till målarverkstad och workshop. Resultatet är en utställning på temat "Mod", som invigdes av kultur- och fritidsnämndens ordförande Peter Edholm.

 • Solna kulturskolas kurskatalog online!

  Sök i KURSKATALOGEN och se alla lediga platser direkt. När du valt och köpt din kurs har du din plats garanterad. Välkommen till Solna kulturskola hösten 2017!

 • Carinne Löfgren-Williams har gått bort

  Konstnären och författaren Carinne Löfgren-Williams blev 88 år gammal. Många solnabor har tagit del av hennes kulturgärning, som i över ett halvt sekel hade sitt centrum i hemmet på Stocksundstorps gård. Vi minns Carinne med värme, som en färgstark personlighet som stod upp för konsten, andligheten och vikten av medmänsklighet.