Kultur & bibliotek

Sommarlovsprogrammet - det finns alltid något att göra!

Det tryckta sommarlovsprogrammet delas ut till eleverna i årskurs 3-9 i alla solnaskolor i slutet av vecka 22. Programmet finns också i begränsad upplaga att hämta på bibliotek och fritidsanläggningar samt i Solna centrum och Solna stadshus. Det kan också laddas hem i pdf-format härifrån: solna.se/sommarlov. Här finns också eventuella sena tillägg och korrigeringar till programmet.

 • Biblioteket flyttar ut

  Veckorna 32 och 33 är du välkommen till sommarbiblioteket. Bokvagnen rullar då ut måndag-torsdag kl 13-15, först i Skytteholmsparken (vecka 32) och sedan i parker och lekplatser runtom i Bergshamra (vecka 33) och sedan i . Här kan du låna böcker, få ett boktips eller kanske lyssna på en saga. Vid dåligt väder är du välkommen att besöka oss inne på biblioteken i stället.

 • Kulturskolans kurskatalog online från 7 augusti

  Studyalong heter e-tjänsten som gör kontakten mellan elever, föräldrar och kulturskola enklare, snabbare och tydligare. Ansökningar, bekräftelser, betalningar med mera får en sammanhållen hantering via en sökbar kurskatalog på webben.

 • Två premiärer på Augustendalsteatern

  Friluftsteatern i Augustendal är en sommartradition man inte får missa. I år spelas Astrid Lindgrenklassikern Rasmus på luffen och det komiska skärgårdsdramat Halte Lena och vindögde Per. Biljettförsäljningen är i full gång - säkra era platser!

 • Parkteatern kommer till Skytteholmsparken

  Beyoncé och boxning blandas i en explosiv föreställning skapad av det 23-åriga stjärnskottet Maria Nohra. En komisk och känsloladdad monolog om att växa upp med en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. Om kärleken till en mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.

 • 2017 års kulturstipendier delades ut på nationaldagen

  2017 års kulturstipendier från Solna stad föräras tre personer som utmärkt sig inom litteratur, konst respektive teater: Sanna Samuelsson, Lisa Trogen Devgun och Marit Lundström. En hedersutmärkelse delades också ut till musikern Ahmadu Jah. Stipendierna delades ut under nationaldagsfirandet i Hagaparken.

 • MERÖPPET på Bergshamra bibliotek begränsas

  Från och med onsdag 10 maj begränsas MERÖPPET till timmarna på förmiddagarna före de bemannade öppettiderna. Beslutet är en konsekvens av de senaste månadernas ordningsstörningar och beräknas gälla till 31 augusti.

 • Kulturskolan flyttar till Parkskolan 2018

  Kulturskolans verksamhet på Storgatan 32 i Huvudsta flyttar till Parkskolan (tidigare Fridhemsskolan) 2018, läs mer >>