Ung i Solna

Lucia i Solna centrum - och till häst.

Solna kulturskola lussar traditionsenligt på två platser i Solna centrum: på biblioteket och på hotelltrappan vi Park Inn. Senare på kvällen rider Hufvusta Ridklubbs luciatåg genom Huvudsta.

 • De vann 2017 års Likabehandlingspris

  Fritidsledarna Emma Holmer, Alexandra Ottosson och Pepe Herrera tilldelas årets Likabehandlingspris för sitt arbete som "etikambassadörer" inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

 • Riki Simic utsedd till årets internationalist

  Internationella kommittén inom Solna stad har som en del av sitt uppdrag att förbereda stadens ungdomar för ett liv i en värld med täta kontakter över nations- och kulturgränser. Riki Simics arbete med Lennart Johansson Academy Trophy, den internationella ungdomsturneringen i fotboll, har bidragit till detta mål. Därför utses han till Årets Internationalist 2017.

 • Solna stod värd för nordisk-baltisk konferens om ungdomsfrågor

  Under två dagar diskuterade representanter från de nordiska och baltiska länderna ungdomars behov av information och rådgivning för att ta tillvara på sina möjligheter och rättigheter som EU-medborgare.

 • Full fart på rinken när Solnas nya ishall invigdes

  Den nybyggda tredje ishallen på Ulriksdals IP, efterlängtad av många, invigdes söndag 5 november. Uppvisningar i konståkning, ringette och ishockey stod på programmet, liksom invigningstal och gratis fika. Dagen avslutades med ett antal timmar fri åkning för allmänheten.

 • 7-åring från Solna vinnare i filmfestival

  När filmfestivalen STOCKmotion avgjordes nyligen, fick 7-årige Richard Bjurström ett hedersomnämnande i klassen Lättvikt 1 för sin film Drakskogen. Filmen kommer nu att visas på olika filmfestivaler utomlands.