UnCUT utvecklar unga filmare

UnCUT - Ung Filmproduktion, filmverksamheten på Solna Ungdomscafé, erbjuder avgiftsfria seminarier för unga som vill utveckla sitt filmkunnande. Två heldagsseminarier och en inspirationskväll genomfördes nyligen - och det kommer mer redan i december.

Filmseminarium på Solna Ungdomscafé

Gästföreläsare på de tre tillfällena 14-16 november var Freja Andersson, internationellt prisbelönt filmare, konstnär och erfaren pedagog som undervisar i ett brett spektrum inom film. För UnCUT höll Freja i två workshops på tema "Normkritiskt berättande" respektive "Att berätta med ljud i film". Avslutningsvis blev det en "Filmhistorisk inspirationskväll", där Freja delade med sig av sina personliga favoriter ur filmhistorien med exempel ur allt från dokumentär- till konstfilm.

Workshops i december

Nästa gästföreläsare är Nils Cromnow, regissör och filmfotograf, som kommer att fokusera på bild och ljus i två fristående workshops. Tillfällena är avgiftsfria och öppna för alla intresserade i åldern 16-30 år.

 • 1 december kl 18.00-21.30.
  Ljussättning med Nils Cromnow
  Under den här kvällen kommer du både få inspiration och konkret kunskap inom ljussättningens grunder.Genom exempel ur filmhistorien får vi inspiration till hur du kan använda dig av ljuset i din film och i ditt berättande. Vi kommer också praktiskt sätta ljus för olika arrangerade scenarier. Du är även varmt välkommen med frågor kring ditt egna filmprojekt.
  Anmälan:daniel.ostborg@solna.se
 • 2 december kl 18.00 – 21.30
  Bildberättande och bildspråk med Nils Cromnow
  Under den här kvällen fokuserar vi på bildspråk och bildberättande. Se hur du bäst berättar din historia med bilden i fokus. Hur visar du bäst den känslan du vill förmedla? Genom konkreta exempel från filmer kommer du inspireras till dina egna filmprojekt. Du är också varmt välkomna med konkreta frågor kring era egna projekt.
  Anmälan: daniel.ostborg@solna.se

Håll koll på kommande workshops via UnCUT:s facebooksida.

Titta gärna in på UnCUT:s hemsida också.

Dela: