Tre idrottsplatser rustas upp

Skytteholms IP får nytt konstgräs som är bättre anpassat för fotboll på elitnivå i Damallsvenskan, Superettan och Division 1. Konstgräset återanvänds för att uppgradera grusplanen på Huvudstafältet. Samtidigt avslutas en rad förbättringsåtgärder på Bergshamra IP.

Konstgräsbyte på Skytteholms IP, A-plan

Konstgräset på Skytteholms IP:s A-plan byttes senast 2009, och nu är det dags för Solnas många elitlag i fotboll att få en uppgraderad plan att spela på. AIK:s damer spelar sina hemmamatcher i Damallsvenskan här, liksom Athletic FC United i Superettan och Vasalunds IF i Division 1 Norra. AIK:s allsvenska herrlag spelar också flera välbesökta träningsmatcher här inför varje säsong. Tack vare det slitstarka konstgräset kan planen dessutom användas av ett flertal andra lag för både träning och matcher.

Den nya mattan beräknas vara färdig i samband med Kristi Himmelfärdshelgen.

Huvudstafältets grus blir till gräs

Huvudstafältets fotbollsplan förbereds för gräsläggning.

Mattan från Skytteholms IP återinstalleras på Huvudstafältet som uppgraderas från grusplan till konstgräsplan. Innan mattan kan läggas behöver ytan planas ut och jämnas till, ett arbete som pågår sedan någon vecka. Gräset på Huvudstafältet beräknas vara lagt och klart för spel i slutet på maj.

Större is och större läktare på Bergshamra IP

Nya slingor och skarvar under isen/gräset på Bergshamra IP.Kylsystemet som fryser isen på Bergshamra IP under vintern har reparerats och uppgraderats i omgångar sedan en läcka upptäcktes inför säsongen 2014-2015. Åtgärderna innebär att kylsystemet i stora delar byggts om och säkrats upp. Samtidigt har isytan förlängts för att bättre passa bandyns behov. Arbetet avslutades lagom till premiären för den amerikanska fotbollssäsongen som inleddes 2 maj.

Läktaren på planens långsida har höjts upp på en platå. Den har också byggts på med fler nivåer upptill. Förbättringarna gör att läktaren har plats för en större publik än tidigare, samt att alla ser bättre. Publiken har också fått en smidigare väg att ta sig till läktaren, så att man inte längre behöver gå över löparbanorna runt planen. Det pågående arbetet beräknas bli klart under sommaren. Läktaren kommer sedan att byggas ut i flera etapper framöver.

Arbete pågår med att förstora och förbättra läktaren på Bergshamra IP.

Dela: