Streetstar vill få hela Solna att dansa

Solna stad är samarbetspartner när skandinaviens största streetdansfestival kommer till stan. Finalhelgen 28-29/1 föregås av workshops i skolorna och dans i Solna Centrum.

Streetstar 2011Streetstar anordnas i år för sjätte gången, och som vanligt är det i Solnahallen som tävlingen avgörs. Huvudnumret i denna streetdansfestival är nämligen den skandinaviska deltävlingen av Juste Debout, en internationell streetdanstävling som avgörs i Paris under våren.

Billigare biljetter för solnaungdomar

Streetstar har sedan starten varit nära förbundet med Solna, främst genom hagalundsföreningen Blue Hills framstående dansverksamhet. 2010 var också solnabon Niki från Blue Hill en av de som gick hela vägen till finalen i Paris - och vann!

Samarbetet mellan Solna stad och Streetstar innebär bland annat att solnaungdomar kan köpa biljetter billigare. En tvådagarsbiljett till festivalhelgen kostar då bara 100 kr (normalpris 320 kr). Biljetterna kan köpas i samband med Streetstars aktiviteter i skolorna, samt på några av Solnas fritidsanläggningar: Solna Ungdomscafé, Q-lans fritidsgård och Black Sheep.

Årets avtal är klart! Kulturchef Roger Markdalen (mitten) med Anna Ribbing (t.v.) och Tina Wallgård (t.h.), samt Streetstars Martin Ferretti (t.v.) och Joachim Hövel.

Den intensiva atmosfären under finalpassen i Solnahallen domineras av positivt publikstöd och generös tävlingsanda - en dansfest helt enkelt.

Dela:

Relaterade länkar