Sommaren i Solna full av erbjudanden

En samling aktiviteter och tips för dig som är kvar i Solna hela eller delar av sommaren - teater, segling, skapande, workshops, sommarläsning, öppna fritidsanläggningar... Det finns alltid något att göra!

Sommarerbjudanden för dig som är ung i Solna

I stadens sommarprogram finns dussintals erbjudanden för Solnas sommarlovslediga, från föreningar, fritidsanläggningar, biblioteken och andra. På Facebook-sidan Sommar i Solna hittar du alla aktiviteter som enskilda evenemang, med samma information som i den tryckta foldern. Gilla sidan så får du påminnelser och tips under sommarlovet:
www.facebook.com/sommarisolna

Det tryckta programmet finns i begränsad upplaga i Solna Centrums informationsdisk, på biblioteket i Solna Centrum, i receptionen på Solna stadshus samt på sommaröppna fritidsanläggningar, främst Skytteholmsparken, Solna Ungdomscafé och Torpet. Du kan också ladda ner programfoldern här:
Sommar 2012 (PDF-dokument, 3,9 MB)

Grimmisch med Teater i Haga

Bröderna Grimms figurer intar Haga Slottsgrund i den unika och fascinerande berättelsenGrimmisch av Teater i Haga, som spelas till mitten av juli. Biljetter och information hittar du via hemsidan:
Teater i Haga

Familjedag i Bergshamra i samband med Jubileumsmarathon

Den 14 juli blir det en heldag för hela familjen i södra Bergshamra, med aktiviteter för barn, scenprogram, servering och möjlighet att heja på deltagarna i marathonloppet till minne av OS 1912.
Läs mer

Hagadagen

Den 18 augusti bjuder Haga-Brunnsvikens vänner in till Hagadagen, med Bellmanpicknick, musikteater och fäktuppvisning.
Läs mer

Sommarteater på AugustendalsTeatern

Det blir två premiärer i augusti på AugustendalsTeatern vid Huvudsta strand i år. Dels Mästerdetektiven Kalle Blomkvist på nya äventyr för de yngre, dels folklustspelet Äventyr vid kolonistugan av Gideon Wahlberg. Biljetter och information hittar du på teaterns hemsida:
Teater SAT

Träna Zumba gratis

Zumba är en träningsform som passar alla, gamla som unga, tränade som otränade. Må Bättre bjuder in alla att prova utan kostnad på Skytteholmsfältet varje torsdag under sommaren.
Läs mer

Idrottshistorisk sommarutställning

På biblioteket i Solna C visas utställningen 100 år av idrott i Solna under bibliotekets öppettider till mitten av september.
Läs mer

Bada i Solna

Förutom de båda utomhusbassängerna Huvudstabadet och Svedenbadet, finns flera platser där man kan sommarbada, dock på egen risk.
Läs mer

Olle Olsson Hagalundmuséet

Olle Olsson Hagalundmuseet håller öppet söndagar kl 12-16 under resten av sommaren. I september öppnar man också på onsdagar igen.
Muséets hemsida

Dela: