Solnas tält lockade på ungdomsfestivalen

Solna stads ungdomsverksamheter var på plats under ungdomsfestivalen We Are Stockholm i Kungsträdgården under sommarlovets sista vecka. I ett fantasifullt tält bjöd man på information, uppträdanden och verksamheter under parollen "We Are Solna".

Solnas festivaltält under We Are Stockholm, sommaren 2015

We Are Stockholm (som tidigare hette UNG08) ägde rum 11-15 augusti och lockade som vanligt massor av besökare till Kungsträdgården. Solnas tält rönte uppskattning med sin originella design, ett samarbete mellan stadens fritidsledare och föreningen We Unite Design med verksamhet i Kvarteret Odin.

Varje dag kunde besökarna ta del av flera programpunkter i Solnas festivaltält. En återkommande punkt var att lära sig att sminka sig som en zombie - på lördagen genomfördes nämligen en så kallad zombie walk, med skaror av människor som agerar zombies. Bland uppträdandena kan nämnas stand-up, dansuppvisningar, livemusik, poetry slam, DJ-spelningar och filmvisningar.

Besökarna fick också information om och inspiration från alla möjligheter som Solnas fritidsverksamhet erbjuder: filmskapande, internationella ungdomsprojekt, musikskapande i olika former, med mera.

På lördagen kunde man ta med sig sin cykel och pimpa den med lampor, färg, glitter, med mera. Cykelköket Solna var på plats för assistans och inspiration.

Läs mer om We Are Stockholm och Stockholms Kulturfestival

I Solnas tält bjöds på olika uppträdanden under veckan.

På lördag kunde man mecka med sin cykel och pimpa den!

Makramétillverkning pågår.

Självklart fick besökarna prova på att DJ:a själva också.

Dela: