SM-silver till Vikings och MVP-priset till Katarina Andersson

Solna Vikings damer får nöja sig med silvret efter förlust mot 08 Stockholm i fjärde finalmatchen. Centern Katarina Andersson kan trösta sig med prestigefyllda titeln MVP istället.

Det blev en klar förlust i Fryshuset i den fjärde finalmatchen, och 08 Stockholm kan fira guldet som Damligans rättmätiga segrare. Därmed blev Solna Vikings facit för säsongen en silverpokal (damerna) och en semifinalplats (herrarna). Att solnaklubben därmed är bäst i landet totalt sett, är förmodligen en klen tröst för dem som känner att de nyss förlorat ett guld.

Katarina Andersson, Vikings center med nummer 14 på tröjan, kan dock glädja sig åt äran att ha blivit "Årets MVP" i Damligan, "Most Valuable Player" (Mest Värdefulla Spelare). Det är Svenska Basketförbundet som utser respektive ligas bäste spelare. I motiveringen talas om "den stabila höga nivån och förmågan att bära sitt lag till 19 grundseriesegrar och en SM-final (...) När hon inte finns på planen ser matcherna helt annorlunda ut. Därför går priset som årets mest värdefulla spelare till Katarina Andersson från Solna Vikings."

Katarina Andersson snackar taktik under en timeout i den tredje finalmatchen.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationssamordnare

Kultur- och fritidsförvaltningen

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält

Relaterade länkar