Solna Vikings klara för final i Damligan

De regerande mästarinnorna tog sig återigen till SM-final. På onsdagen vann de den avgörande semifinalen mot Sundsvall, och har nu chansen att ta sitt tredje raka SM-guld.

Coach Jurgita Kausaite"Jag lyfter på vikingahjälmen och hyllar vårt fantastiska damlag som återigen spelat sig till SM-final", skriver Jan Marklund på Solna Vikings hemsida efter damlagets vinst i den avgörande semifinalen. Han fortsätter med att berömma tränarteamet och vissa nyckelspelare i matchen, och signerar med "stolt klubbdirektör".

Och visst har Vikings damer anledning att vara stolta, oavsett om det blir guld eller silver i årets slutspel. Med vinst de senaste två åren, och åtta guld sedan 1986, har solnaklubben dominerat dambasketen länge.

Nu väntar en finalserie som blir ett stockholmsderby, med 08 Stockholm som motståndare. Finalen avgörs i bäst av fem matcher, där matchdagarna ännu inte är fastställda. Följ uppladdningen och utvecklingen på Solna Vikings hemsida!

Åtta Vikingsflaggor bakom ena basketkorgen påminner solnaspelarna om lagets stolta historia. Kanske inger det också respekt hos motståndarna.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationssamordnare

Kultur- och fritidsförvaltningen

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält

Relaterade länkar