Solna Vikings inleder medaljjakten

På tisdag spelar Vikings herrar sin första hemmamatch i Solnahallen, och på fredag är det damernas tur. Båda lagen tippas gå till slutspel i årets basketsäsong.

Förväntningarna är höga på solnaklubben i år, allt annat än slutspel vore en stor överraskning för basket-Sverige, klubben har varit ett av de dominerande lagen det senaste årtiondet. Hemmapubliken har skämts bort med många spännande semifinal- och finalmatcher i Solnahallen.

Katarina Andersson och Christy Bacon

Framför allt har damlaget dominerat, med inte mindre än fem SM-guld under 00-talet. Efter förlust i finalderbyt mot 08 Stockholm i fjol, är Vikings damer denna säsong en av storfavoriterna till guldet. En av nyckelspelarna är Katarina Andersson, som förra säsongen utsågs till såväl bästa center som till Damligans mest värdefulla spelare. Laget fick också en smakstart på säsongen när de i årets första match besegrade Visby Ladies med 106-61.

Herrarna tog sitt senaste SM-guld 2008. Året efter blev Sundsvall Dragons för svåra i finalen, och i fjol åkte man ut redan i semifinalen. Inför årets säsong har vikingarna förlorat två tunga namn i Rudy Mbemba och Martin Palmblad som båda gått till LF Basket (finalister förra säsongen, då hette laget fortfarande Plannja). Expertisen verkar ändå räkna med Solna som ett av topplagen i slutändan, med mycket rutin och nya spelare som till exempel Olivier Ilunga och Logan Kosmalski.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationsansvarig

Kultur- och fritidsförvaltningen

070-424 54 37

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält

Relaterade länkar