Solna välkomnade VM-hjältarna från 1958

Med anledning av onsdagens jubileumslandskamp på Råsunda var spelare från den klassiska finalen i fotbolls-VM 1958 på Råsunda på tisdagen inbjudna av Solna stad för att prata minnen och återknyta de starka banden till Solna.

Det blev många uppskattande kommentarer de gamla spelarna emellan då de pratade gamla minnen med ledning av gamla foton och en film som visades till kaffet. Förutom sina gamla motståndare från VM 1958 mötte de också mötte representanter för Solna stad under en lunch.

Bland övriga gäster märktes Svenska Fotbollförbundets Sune Hellströmer och representanter från Brasilianska Handelskammaren. I samband med besöket i Solna fanns också tid för ett möte mellan Pelé och kommunstyrelsens ordförande i Solna Pehr Granfalk.

Finalen mellan Sverige och Brasilien i fotbolls-VM 1958 är ett kärt minne för många idrottsälskare, och inte minst en av höjdpunkterna i Brasiliens idrottshistoria. De spelare från 1958 som fortfarande är i livet är alla välkända profiler i hemlandet, med Pelé som den klarast lysande stjärnan. Veteranerna tillhör också hedersgästerna på onsdagens landskamp, den sista på Råsunda Fotbollstadion.

Dela: