Solna topprankad som evenemangsstad

Tidningen Sport & Affärer placerar Solna på tredje plats när man rankar Sveriges främsta evenemangsstäder. Genomgången visar också att Solna behåller sin position som en av landets bästa idrottskommuner.

Sport & Affärer genomför rankningen av Sveriges främsta idrottskommuner varje år. Solna figurerar ständigt i toppskiktet, och blev år 2012 en av få kommuner som någon gång tilldelats förstaplatsen. I årets ranking får Solna en sjundeplacering.

– Från Solna stads sida är vi självklart glada över de här båda topplaceringarna. Jag ser det som ett kvitto på att vi har gjort och gör mycket rätt i våra satsningar på bland annat besöksnäring och stöd till idrottsklubbarna. Det är trevligt också att se hur Sport & Affärer särskilt nämner den positiva effekt Friends Arena har för Solna och för idrotts-Sverige i stort. Samtidigt pekar man ut ett område där vi har utmaningar och det är ju tillgången till träningsanläggningar för ungdomsidrotterna. Där har vi något att jobba vidare med så att vi kan klättra ytterligare i denna ranking, säger Peter Edholm, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

I kategorin "Sveriges främsta eventkommun" bedöms hur kommunen genomför och utvecklar större internationella och nationella idrottsevenemang, och hur dessa används som verktyg för regional utveckling och upplevelser för kommuninvånarna. I motiveringen för Solnas bronsplats på listan framhålls betydelsen av att Friends Arena drar till sig stora sporthändelser, samt det långsiktiga genomförandeavtalet med Lagardère.

Läs hela listan

Friends Arena möjliggör nya sportevenemang i Solna. På bilden cykeltävlingen Gran Fondo.

Dela: