Solna toppar statistiken för ungas idrottande

Dagens Nyheter rapporterade nyligen om ungas idrottande som bygger på en rapport från Centrum för idrottsforskning. Rapporten visar att aktiviteten i Solnas idrottsföreningar är högst i landet.

Att Solna är en av Sveriges främsta idrottsstäder, med många framgångsrika lag och hem för Friends Arena har varit känt sedan länge. Nu har Centrum för idrottsforskning dessutom räknat fram att ingen annan stad i Sverige genomför fler idrottsaktiviteter för barn och ungdomar när hänsyn har tagits till hur många ungdomar det bor i varje stad.

Statliga Aktivitetsstödet är lika för alla

Det mått som används i rapporten är det statliga Aktivitetsstödet som Riksidrottsförbundet delar ut till alla Sveriges idrottsföreningar. Aktivitetsstödet är baserat på antalet deltagare och antalet träningstillfällen och är lika över hela landet.

Aktivitetsstödet som avses i rapporten går direkt från Riksidrottsförbundet till föreningarna. Solna stads budget berörs alltså inte av storleken på det aktivitetsstöd som solnaföreningarna tar emot från Riksidrottsförbundet.

Läs mer om rapporten från Centrum för idrottsforskning

Dela: