Solna toppar inom elit- och ungdomsidrott

Solna hamnar på en första plats i Sport & Affärers ranking av Sveriges bästa idrottskommuner då det gäller bredden på elit- och ungdomsidrott samt partnerskap med näringslivet.

En St Erikscupmatch för Vasalunds P99-lag. Breddfotbollen är stark i Solna.

Totalt sätt hamnade Solna på en hedrande fjärde plats.

- Solna har en fortsatt stark position i svenskt idrottsliv eftersom vi är rankade som Sveriges fjärde bästa idrottskommun. Särskilt roligt är det att vi är rankade som nummer ett i grenen bredd på elit- och ungdomsidrotten och i grenen samarbete med näringslivet, säger Anders Ekegren, vice ordförande i kommunstyrelsen i Solna stad.

I motiveringen till Solnas placering nämns stadens nära samarbete med näringslivet i arena- och evenemangsutvecklingen. Samt det starka miljökrav som har satts för bygget av den nya nationalarenan, Swedbank Arena. Dessutom lyfts Solna stads kombination av starkt stöd till ungdomssatsningar och framgångsrik elitverksamhet fram. Tack vara AIK, Solna Vikings, Vasalund, Norrbacka och flera individuella idrottare har Solna en stark ställning inom bland annat fotboll, basket, bandy och innebandy.

- Solna stad satsar aktivt på miljö och på att bygga den hållbara staden, därför är det extra roligt att det uppmärksammas i sådana här sammanhang, säger Anders Ekegren.

Dela: