Solna stad gratulerade 50-årsfirande Solna SK

Solna Sportklubb bildades 1959 och firade nyligen sitt jubileum. På fredagen (4/12) gratulerade borgmästare Lars-Erik Salminen med en check från Solna stad på 10.000 kronor.

Lars-Erik Salminen lämnar över en check till Solna SK:s ordförande Kenneth Ahl.

Solna Sportklubb bildades av några entusiaster inom en och samma familj den 26 november 1959, nämligen Bror Andersson med sönerna Lennart och "Pirro" Jansson. Från början sysslade klubben med fotboll, bordtennis och ishockey. Genom decennierna har fotbollen knoppats av till nuvarande Råsunda IS, och bordtennissektionen lever vidare som Solna Bordtennisklubb. Ishockeyn är alltså kvar, och för en stabil tillvaro med en stor ungdomssektion och ett seniorlag som håller sig väl framme i division två i region mellan.

Solna Sportklubb - sektionslogosSolna konståkning är den andra av klubben tre sektioner, med elitåkare både på junior- och seniornivå bland de drygt 200 aktiva medlemmarna. Sektionen har tagit namnet Solna Konståkning.

Den tredje av dagens sektioner är den amerikanska fotbollen, periodvis mycket framgångsrik även den, med ett SM-guld och många juniorframgångar på meritlistan. Verksamheten är uppdelad på sektionsnamnet Solna Chiefs, samt på det samarbete med en Täbyklubb som går under namnet Northside Bulls.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationssamordnare

Kultur- och fritidsförvaltningen

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält

Relaterade länkar