Solna Konståkning tar plats

Solna Konståknings unga talanger fortsätter gå framåt. Med platser i Elitseriefinalerna och uppvisningsuppdrag i större sammanhang tar de allt mer plats i konståknings-Sverige.

Cupvinst och platser i Elitseriefinalerna

I år har Solna Konståkning två åkare med i elitseriefinalerna, Matilda Algotsson i klass U13 och Vicky Emmanouil i U15. Man kvalar till finalerna genom säsongens olika deltävlingar, och endast de åtta främsta ur Sverige-rankingen går vidare till final. Finalerna går i Halmstad 8-10 april.

Nyligen vann också två yngre solnaåkare Stjärnfinalen i Stockholm Cup, den största cupen för breddåkare i Stockholm. Vinnarna här hette Anna Hedfalk och Emelie Kjellberg, i klasserna Minior C respektive U13C.

Utvalda till uppvisningar

Den 2 april visas den internationella konståkningsshowen Stockholm Ice i Globen. Åkare från Solna Konståkning kommer att delta, och dessutom har de vid två tillfällen valts ut att göra reklam för evenemanget. Det skedde i samband med två elitseriematcher nyligen, då man puffade för isshowen i periodvilan. Det var Vicky Emmanouil och 9-åriga Anastasia Schneider som fick visa upp sig vid två olika tillfällen.

Uppmärksammad huvudtränare

Cecilia Willberg har under flera år coachat Solnas unga talanger till nya framgångar, en gärning som också uppmärksammats i vidare kretsar. Nyligen var Cecilia en av fyra nominerade till Svenska Idrottsledarpriset som årets kvinnliga tränare. Hon har också tränat deltagarna i TV 4:s Stjärnor på is, och verkat som expertkommentator i Eurosport vid internationella konståkningstävlingar.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationsansvarig

Kultur- och fritidsförvaltningen

070-424 54 37

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält