Solna fäktsal officiellt invigd

Fäktföreningen En Garde har funnits i Solna ett drygt halvår, och igår (14/9) ställde man till med invigningsfest. Representanter från Solna stad och Svenska Fäktförbundet var på plats.

Invigt! Lars Liljegren ordf i Sv Fäktförbundet, Henrik Rundquist, ordf i En Garde, Ulf Backlund, Sthlms Idrottsförbund, Lennart Dahlberg, fastighetschef Solna stad, Marianne Damström Gereben, ordf kultur- & fritidsnämnden, Tomasz Goral, huvudtränare En Garde, klipper bandet.

En Garde håller till i gamla Hagalundsskolan, vars aula nu är omgjord till fäktsal. Nytt golv har lagts in, fäktutrustning har installerats, och kring väggarna syns det tydligt vilka som nu förvaltar salen: värjor, sablar och floretter samsas med fäktvästar, masker och föreningens loggor och foton.

Under invigningskvällen fick besökarna lära sig mer om fäktningen som sport vid fem stationer i salen där regler, utrustning, träningsteknik med mera förklarades av aktiva i föreningen. Självklart blev det uppvisningsfäktning också. En välsmakande buffé med både snittar och varmkorv bjöd man också på.

Föreningen välkomnades till idrottsstaden Solna

Lars Liljegren och Marianne Damström Gereben.Ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Marianne Damström Gereben, höll ett kort anförande för att välkomna föreningen till staden, och berättade bland annat att hon själv har en nära relation till fäktningen tack vare tre bröder som varit aktiva i sporten. Lars Liljegren, ordförande i Svenska Fäktförbundet, var också på plats med lyckönskningar till föreningen. (Se bild.)

Solna är i allmänhet mest känt för att vara framstående inom lagidrotter som fotboll, ishockey, basket, innebandy och bandy. En Garde, som redan visat framfötterna i nationella tävlingar, utgör därför ett välkommet kvalitativt tillskott till idrottsstaden Solna, som nu förstärks inom den individuella idrotten.

Miranda, Noel och Linnea hälsade besökarna välkomna med stil.

Snittar för de stora, varmkorv för de små...

Utrustning demonstrerades och visades upp.

Både träningstekniker och den elektroniska utrustningen demonstrerades.

Fäktsalen ligger i Hagalundsskolans gamla aula.

Dela:

Relaterade länkar