Snö och kyla stoppar inte fotbollen

Träden lyser vita av frost och det är tvåsiffriga minusgrader. Men på Skytteholms uppvärmda konstgräs spelas det fotboll som vanligt.

Vinterfotboll på Skytteholms IP, januari 2010

Konstgräs och fjärrvärme utgör kombinationen som gör det möjligt för Solnas fotbollsungdom att träna på gräs året om. Efter plogning och uppvärmning har ett snötäckt landskap förvandlats till en grön fotbollsplan igen - även om konstgrässtråna har lite frost på sig, de också.

Vinterfotboll på Skytteholms IP, januari 2010Solna har legat långt fram i användningen av konstgräs ända sedan sjuttiotalet, då staden blev tredje kommun i landet att anlägga plastgräs, den gången på Råsunda IP. De senaste åren har framför allt Skytteholms IP stått i centrum för en gradvis utökad konstgrässatsning, tillsammans med Bergshamra IP.

För elitspelare har konstgrässatsningen inneburit ökade tränings- och utvecklingsmöjligheter; för ungdomsidrotten har den inte minst gjort att spelare i alla åldrar fått fler träningstider. Att många av planerna är uppvärmda vintertid ger ännu fler träningstillfällen och gör att fler lag nu kan spela på gräs året om.

Dela:

Kontakt

Rickard Oxfält

Kommunikationssamordnare

Kultur- och fritidsförvaltningen

ricka­rd.ox­falt@solna.se

Skicka meddelande till Rickard Oxfält