Slutspelssäsong för solnaklubbarna

Idrottsstaden Solna är som vanligt med i toppstriden när de stora vinter- och inomhusidrotterna är inne i slutspelsfasen. Första SM-medaljen till Solna är redan bärgad.

AIK:s bandydamer avslutade säsongen i lördags med att ta SM-silver på Studenternas i Uppsala. Guldbucklan fick istället höjas av spelarna i Kareby IS, som därmed tog sitt första SM-guld någonsin. AIK, som dominerat dambandyn i många år, får fortsätta vänta på sitt fjortonde...

AIK:s innebandyherrar prenumererar sedan länge på slutspelsplats i Svenska Superligan, och 2011 är inget undantag. Igår (21/3) spelar man den tredje kvartsfinalen mot IBK Falun. Ställningen är för närvarande 2-1 till AIK i matchserien som går i bäst av fem.

Solna Vikings känns om möjligt ännu mer slutspelssäkra redan innan säsongen börjar, både på dam- och herrsidan. Med 7 SM-tecken hittills på 2000-talet har man mycket att leva upp till. Damernas semifinalserie och herrarnas kvartsfinalserie börjar båda ikväll (22/3) i Solnahallen respektive Norrköping.

Herrarna i AIK Ishockey har som bekant ställt till med vad som kallas "tidernas största skräll" i Elitserien, genom att helt otippat gå till semifinal via 4-0 i matcher mot regerande mästarna HV71. Att ta sig tillbaka till Elitserien tog många år, och nu är man alltså redan ett av fyra tänkbara finallag.

AIK:s hockeydamer tog sig också till slutspel i år, men fick respass redan i kvartsfinalen.

Solna Vikings skrämmer motståndarna med sina många SM-guld.

Dela: