Skytteholms IP rustas för Damallsvenskan och Superettan

Efter fjolårets säsong gick Vasalunds IF åter upp i fotbollens näst högsta division. Högre kravs ställs nu på Skytteholms IP som ska möta både Superettans och Damallsvenskans krav.

Upprustningen av Skytteholms IP var redan påbörjad med anledning av att AIK:s damer numera spelar i högsta divisionen. Kraven på anläggningen ökade ytterligare något när även Vasalunds IF klev upp ett snäpp till Superettan. På ena kortsidan står nu en ny läktarsektion, som är avsedd för de gästande lagens supportrar. Dessa släpps också in via en ny entré i det hörn av idrottsplatsen som vetter mot Solnahallen och Frösundaleden. Huvudingången är kvar vid Solna UngdomsCafé i andra änden av huvudläktaren.

Montering av nya sitsar på Skytteholms IP

Nya säten har också monterats på huvudläktaren, som dessutom har fräschats upp med en VIP-sektion och mer kompletta utrymmen för mediarepresentanter.

I aluminiumtornet vid andra långsidan finns platsen för TV-kameran, som ibland spelar in eller sänder matcherna från Superettan (Vasalund) och Damallsvenskan (AIK). Områdena närmast planen har också breddats något, för ökad säkerhet och komfort för funktionärer och publik.

Dela: