Fem skridskoskolor att välja på i Solna

Solna Konståkning, Ulriksdals SK, AIK hockey, AIK bandy och Skating & Dance Academy bedriver alla skridskoskolor. Tre av dem startar under andra halvan av september. Vilken av de fem man väljer brukar bero på vilken idrott man tror kan intressera barnen framöver. Nytt för i år är "Stjärnor på is", där AIK Bandy i samarbete med Solna stad och Skandia Idéer för livet erbjuder skridskoskola till barn med funktionsnedsättning.

Ringetten och de båda konståkningsklubbarna håller till i ishall 2 på Ulriksdals IP, Kolonnvägen 24. Det gör även AIK Hockey men i ishall 1 (som ofta kallas AIK-hallen). AIK bandy finns på Bergshamra IP.

För information om tider, utrustning, avgifter med mera, se respektive förenings hemsida.

Skridskoskola för barn med funktionsnedsättning

Stjärnor på is kallas satsningen på att ge fem barn med funktionsnedsättning chans att lära sig åka skridskor. Barnen kommer att lära sig åka skridskor under lekfulla former, och det viktigaste är att ha roligt. Platsen är Bergshamra IP, och tiden är söndagar 15.30-16.30 med start 23 november.

Huvudledare för Stjärnor på is blir Oscar Pettersson. Oscar har tidigare tränat AIK:s damlag, som länge dominerat bandyn i Sverige. Förra året utsågs Oscar också till årets tränare av Svenska bandyförbundet. Även elitspelare från AIK Bandy kommer att delta i verksamheten.

Stjärnor på is är ett samarbete mellan AIK Bandy, Solna stad och Skandia Idéer för livet.

Dela: