Solna erbjuder simskolor för tonåringar och unga funktionsnedsatta

Årets upplaga av sommarlovsprogrammet innehåller öppettider för hela sommaren och en mängd aktiviteter inom olika intresseområden, många av prova-på-karaktär och många helt avgiftsfria. De populära simskolorna för tonåringar och funktionsnedsatta ungdomar finns också med.

Informationen om simskolorna var tyvärr inte klar i så god tid att det kom med i det tryckta sommarlovsprogrammet. På solna.se/sommarlov uppdateras emellertid löpande med ändringar och tillägg. Där finns information även om simskolorna, som anordnas av Solna-Sundbybergs Simsällskap 04 på uppdrag av Solna stad.

Simskolorna är avgiftsfria för deltagarna och hålls i Vasalundshallen. Anmälningstiden är 18 maj till 4 juni. För tonåringar ges nio lektioner under veckorna 24 och 25; för unga med funktionsnedsättning är det fyra pass under midsommarveckan som gäller.

Ett program med något för alla

Sommarlovsprogram 2015Sommaren bjuder på något för de flesta intresseinriktningar: läsning, teater, dans, skrivande, teckning, kampsport, bollsporter, friidrott... Dessutom finns under hela lovet ett flertal öppna anläggningar med vuxennärvaro där man inte behöver göra något speciellt alls. Det är trots allt sommarlov!

Skytteholmsparken håller öppet från morgon till kväll alla vardagar hela sommaren, samt lördagar kl 11-16 vecka 27-29 och 32-33. Hagalundsparken och Q-lans fritidsgård i Bergshamra är också öppna hela sommaren med mer varierande öppettider, vilket också gäller biblioteket i Solna centrum.

Hela programmet, samt ändringar och tillägg, finns att hämta på solna.se/sommarlov.

Starta eget företag i sommar

I sommar kan du bli en av de 15 ungdomar (åk 1 eller 2 på gymnasiet) i Solna stad som får stöd att starta eget företag. Sista ansökningsdag till sommarentreprenörsprogrammet är 30 maj. Intresserad? Kom och få mer information lördagen 30 maj kl 11-14 när vi har öppet hus i Solna stadshus i Solna centrum. Läs mer!


Dela: